Geef je haar een echte boost met haarserum!

haarserum

Helemaal je van het, de laatste jaren, is haarserum. Het is superpopulair geworden, maar wat is haarserum precies en welke haarserums zijn echt goed? We hebben alle info erover verzameld in deze blog. Niemand loopt graag rond met stug, pluizig haar dat er dof uitziet. Maar echt iedereen kan een stralende, glanzende haardos krijgen met het gebruik van een goede serum haarverzorging. Haarserum werkt effectief en tamelijk eenvoudig! Vermoedelijk hebben heel veel mensen wel een flacon in de badkamer staan.

Wat is een haarserum?

Haarserums beschermen én verzorgen je haar. Je haar wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Denk daarbij aan föhns, styltangen en krultangen, maar ook tegen de zon. De siliconen in het haarserum zijn daar onder andere verantwoordelijk voor. Je haar wordt lekker zacht en gaat prachtig glanzen. Ook is je haar meteen veel minder statisch, gemakkelijk te kammen én het lijkt veel gezonder!

Welk verschil is er tussen haarolie en een haarserum?

Het is helemaal niet verwonderlijk, dat mensen die twee af en toe met elkaar verwarren. Ze zien er zo’n beetje hetzelfde uit en ze zijn allebei ook wat vettig. Het grote verschil is de werking:

  • Haarolie trekt in de haren en werkt vervolgens van binnenuit (VOEDEND)
  • Haarserum legt een laagje om het haar heen en werkt beschermend (BESCHERMEND)

Wel gaan ze allebei droog haar tegen en geven ze allebei veerkracht en glans.

Hoe moet je een haarserum aanbrengen op je haar?

Gebruik nooit teveel haarserum. Heb je een haarlengte tot op je schouders? Dan adviseren we 2 druppels. Voor langer haar kan je wel 3-4 druppels gebruiken. Misschien lijkt dat erg weinig, maar een haarserums is heel gezoncentreerd en er kan altijd nog een drupje bij!

Je brengt het haarserum alleen in de haarpunten en vanaf de middenlengte van het haar aan op handdoekdroog haar. Zou je het ook op de aanzet van het haar gebruiken, dan zal het er heel vettig uit komen te zien!

Voor mensen met heel dun haar raden we een haarserum eigenlijk af, want het haar zal er al snel vet uitzien.

Welke haarserums zijn goede serums?

Er zijn vele merken te koop, maar wij hebben een lijstje van onze favorieten opgesteld, die wij hebben uitgeprobeerd en die zo lekker ruiken!

  • Lóréal Serie Expert Absolut Repair Gold Quinoa Serum

Helpt om gespleten haarpunten te voorkomen, geeft een diepe verzorging en heerlijk zacht haar. Ruikt lekker!

  • Framesi Morphosis Repair Serum

Dit is een herstellend serum. Geeft kracht, glans en flexibiliteit en herstelt de structuur tot diep in de haarwortel. Kan vanaf de aanzet tot in de haarpunten gebruikt worden!

  • Goldwell Dualsenses Rich Repair Restoring Serum Spray

Deze serumspray maakt het haar goed handelbaar en beschermt tegen invloeden van buitenaf. Geeft een prachtige glans!

  • KIS Argan Oil Power serum

Dit met arganolie verrijkte serum geeft je een verzorgde en glanzende haardos. Arganolie wordt ook ‘Het Marokkaanse Goud’ genoemd, vanwege de fantastisch verzorgende werking. Naast een mooie glans, beschermt dit serum ook tegen hittetools.