Geen zin om te gaan werken

bruine vrouwelijke barista, moe na werk

Het gebeurt iedereen wel eens; Geen zin om te gaan werken. Maar het leven moet door gaan! Er wordt op je gerekend en je moet toch zin maken en je verantwoordelijkheid nemen. Het kan anders zijn als je voor jezelf werkt en een eigen bedrijfje hebt. Dan kun je in ieder geval je werktijden wat aanpassen en je telefoonbeantwoorder een boodschap aan je klanten laten geven. In de trant van: ‘We zijn momenteel telefonisch niet bereikbaar. Probeert u het op een later tijdstip nogmaals’. Wat niet inhoudt dat de werkzaamheden uiteindelijk toch moeten gebeuren, het is alleen maar uitstel.

Toch zin maken!

De volgende tips maken je werk weer leuker en zorgen ervoor dat je weer met plezier gaat werken. Werk je bijvoorbeeld in een kapsalon? En heb je er moeite mee om iedere dag  dezelfde diensten te verlenen aan je klanten? Begin je het saai te vinden? Dan is het advies hier om je werk anders te gaan zien. In plaats van een negatieve mening over je werk, moet je er juist op een positieve manier over gaan denken. Bijvoorbeeld: Eerst dacht je: ”Ik kan geen permanentwikkel meer zien!”. Maar zet je jezelf er dan toe aan om positief over het werk gaan denken? Denk eraan dat je geregeld heel creatief bezig bent en hoe leuk de contacten met je klanten eigenlijk toch wel zijn!

Je collega’s

Richt je eens op de collega’s waar je mee werkt. Er zijn veel werknemers die hun werk misschien niet zo bijster interessant vinden, maar juist het team waarmee ze werken geweldig vinden. Investeer in de contacten met je collega’s, want je werk is gewoon veel leuker als je met vrienden of vriendinnen werkt.

Ga op tijd slapen

Zorg ervoor dat je aan voldoende nachtrust komt, want een uitgerust mens kijkt veel positiever tegen het leven aan.

Misschien wil je meer uitdaging op je werk

Als dat zo is, praat dan met de manager of met je baas. Probeer hem of haar uit te leggen welke aspecten van het werk jij heel leuk vindt om te doen. En misschien ook wel wat je iets minder zoudt willen doen. Soms kan dat niet direct aangepast worden, maar de manager zal het zeker in het achterhoofd houden. Hopelijk komt er dan in de toekomst wel een verandering voor je aan. Licht aan het eind van de tunnel!

Zoek een hobby

Als je dan toch niet de voldoening uit je werk haalt, die je zou willen probeer dan een  andere bezigheid te vinden in je vrije tijd. Een hobby die inspireert of een sport waar je veel plezier van hebt. Misschien geeft de hobby tevredenheid en verdien je met het werk genoeg geld om van te leven.

Gebruik je baan om jezelf persoonlijk te ontwikkelen

Train jezelf en laat jezelf eraan wennen om het leven anders te benaderen. Gebruik je werk hiervoor als een soort van testgebied. Werk aan je sociale contacten, zowel met de klanten als met je collega’s.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.