Gezond snacken op het werk

rode appel zonder achtergrond

Om goed te blijven werken en je brein te helpen met presteren, heb je gezond eten nodig. Want de hele dag wakker en alert zijn, is ook topsport!

Het gevoel van iets te willen snacken begint meestal rond elf uur. Hoe lukt je dat nou op het werk, zonder meteen te grijpen naar de suikerrijke snacks in de snoepautomaat op het werk? Dus waar het hier om gaat, is je trek stillen op een gezonde en verantwoorde manier. Daarom lees je hieronder een aantal supergoede tips; ga bewust om met wat je eet en wanneer je het eet.

In feite is je productiviteit en wat je presteert, afhankelijk van wat je eet en drinkt. Sporten, een goede nachtrust en andere technieken en management tips werken pas goed als je ook goed voor je lichaam hebt gezorgd middels gezond eten. En je hebt die energie toch nodig als je bijvoorbeeld de hele dag in een kapsalon staat te werken.

Gezond ontbijtje, verantwoorde lunch en ongezonde snacks

Het gevaar zit ‘em in die snacks, die je (soms) ongemerkt opeet gedurende de dag. Als je alles zou opschrijven wat je tussendoor eet en je leest het terug….schrik je er waarschijnlijk wel van! Suiker is echt erg ongezond en het zet zich in je lichaam om in vet. Dus als je maar lang genoeg blijft snacken, komen er uiteindelijk toch ongewenste kilo’s aan!  Welke tussendoortjes zijn wel gezond en helpen je om goed te presteren op het werk?

Gezonde tussendoortjes

  1. Een gekookt eitje. Dat eitje kun je zelfs de avond van te voren thuis al koken. Pak het goed in, en zet een zoutvaatje op je werk in de la van je bureau. Had je er al een ei liggen en twijfel je of dit eitje nog goed is? Volgens het Voedingscentrum kan je dat checken door het ei even in bakje met water te leggen. Gaat ie drijven, gooi em dan snel weg. Alleen als het ei naar de bodem zakt, is het goed.

 

  1. Rijstewafels. In rijstewafels zitten weinig calorieën en veel gezonde vezels. Doe er lekker pindakaas op, of wat plakjes banaan. Ook pure chocopasta staat garant voor wat extra energie!

 

  1. Rozijnen. Wel een fruittip, maar anders dan vers fruit. Gedroogd fruit is gezond. Dadels, abrikoosjes rozijntjes. Lekker en overal te koop. Geef je nou meer om vers fruit? Schil het dan thuis al, en bespaar jezelf geknoei aan je bureau. Appel kun je het best even in water met honing en citroensap dippen, dan worden de partjes niet bruin.

 

  1. Vers fruit met pindakaas. Nog niet van gehoord? Het is ook een tamelijk nieuwe rage! Doe wat pindakaas op een appelpartje. Geniet van de combinatie van vezels en proteï Gewoon proberen!

 

  1. Ongezouten nootjes. Er zitten natuurlijk wel wat vetten in noten, maar toch zijn ze gezond want dit zijn goede vetten. Noten bevatten een belangrijke bron aan mineralen en vitamines. Walnoten, paranoten amandelen en macadamianoten zijn hiervan een goed voorbeeld.
Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.