Gezonde snacks mee naar school of het werk

Gezonde snacks mee naar school of werk - Hair Kappersopleiding

Vaak gaat het ongemerkt: Je bent druk met je werk of je studie en je snackt nogal wat onverantwoorde tussendoortjes. En voor je het weet zitten je kleren een stukje strakker dan twee maanden geleden. Dus… tijd om in aktie te komen en wat bewuster te zijn. Want je weet wat ze zeggen: Elk pondje gaat door het mondje!

Leraren op scholen kijken vaak met lede ogen toe hoe leerlingen allerlei ongezonde tussendoortjes uit hun lunchtrommeltje pakken. Al die dagelijkse pakjes sap en koekjes zitten natuurlijk boordevol suikers! Ze zien liever flesjes water in plaats van al die sapjes. Maar wat zijn dan gezonde snacks? Het lijkt ons daarom een goed idee om jullie wat inspiratie te geven over gezonde tussendoortjes. Of je nou een leerling op school bent of een kapper, kantoormedewerker of een dokter. Here we go!

Gezonde tussendoortjes

  • Hét gezonde en natuurlijke alternatiefje voor een zakje chips: Gedroogde schijfjes appel of banaan. Droog ze eenvoudig in de oven. Supergezond en geen toegevoegde vetten, suikers en zout!
  • Schijfjes appel om te dippen in pindakaas. Natuurlijk zit er wel fruitsuiker in appel, maar het is veel beter dan kristalsuiker! Doe een klein beetje water bij de pindakaas om er een dipsausje van te maken. Zo krijg je ook gezonde vetten en eiwitten binnen. Tip: Voor de liefhebbers van pittig eten, kan je een beetje sambal door de pindasaus mengen.
  • Het alom bekende handje nootjes. Pinda’s, macadamia, amandelen, walnoten…net wat je lekker vindt. Pas wel op: elke pinda is 10 kcal.!
  • Stukjes rauwe groente: Snijd ze in gemakkelijk eetbare strips of reepjes. Denk aan wortel, paprika, komkommers, snoeptomaatjes of kleine bloemkoolroosjes. Van groente krijg je een energieboost, je krijgt niet snel honger en ze bevatten natuurlijjk de nodige vitamines!
  • Rijstewafels met een plakje kaas of beleg of besmeerd met appelstroop(voor wie daar van houdt).
  • Snijd het fruit in hapklare brokjes en doe het in een goed afsluitbaar bakje. Plastic vorkje mee en klaar is kees. Denk aan sinaasappel, appel, kiwi, druifjes, meloen en ananas. Net wat je lekker vindt. Je kunt dit al ’s avonds maken voor de volgende ochtend.

Nog een flesje water erbij en de snacktime is geregeld! Je kunt de snackbox ook gedurende verschillende momenten van de dag opmaken. Het hoeft niet allemaal in één keer opgegeten worden. Juist die kleine snackmomenten geven je een geweldige boost! In plaats van water kan je ook denken aan aan een thermosbeker met bouillon, of een flesje kokoswater.

Dan tot slot nog de smoothies. Ze vullen, ze zijn vitaminerijk en supergezond!

In je smoothie kan je allerlei supergezonde ingrediënten verwerken. Gebruik in plaats van water melk, kokoswater of yoghurt. Denk altijd aan dit: 60% groente en 40% fruit! Een lepel honing erbij je smoothie is ready to go!

Hier enkele ideetjes voor lekkere en gezonde smoothies:

  • Handje spinazie, kiwi, groene appel en kokoswater
  • Aardbei, appel, wortel en melk
  • Avocado, banaan, peterselie, honing en water
  • Peer, drie walnoten, honing, drie snoeptomaatjes en water

Blijf gezond!