Glanzende lokken, wie wil ze niet!

Glanzende lokken, wie wil ze niet

Zo’n mooie, glanzende kapperscoupe, dat willen we allemaal wel. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met mooi, van nature glanzende lokken. Dus…wat kunnen we doen om dat wel voor elkaar te krijgen? Hoe krijg ook jij gemakkelijk glanzend haar? We gaan je vandaag in deze blog 6 echt werkende adviezen geven om niet alleen mooi shiny hair te krijgen, maar ook om het zo te houden!

Goed gehydrateerd haar

Goed gehydrateerd haar herken je meteen aan de gezonde glans die er overheen ligt. Die glanzende lokken ontstaat meteen als de haarschubben goed gesloten zijn. Bij de meeste mensen die dof haar hebben zal het waarschijnlijk liggen aan het feit dat hun haar erg droog is én dat de haarschubben openstaan.

We gaan er zo dadelijk op terugkomen, hoe je je haar kunt hydrateren.

Gebruik een haarvriendelijke borstel

De ene borstel is echt de andere niet! Er bestaan echt haarborstels die de klitten uit je haar kunnen verwijderen, zonder dat je meteen bossen haar in je borstel ziet zitten. Een goed voorbeeld hiervan de Tangle Teezer. Haarvriendelijk is deze haarborstel, maar wel iets prijziger dan een haarborstel van de drogist. Je kunt hem voor € 12,20 bij de Douglas kopen.  Tangle Tezzers is voor de meeste haartypes geschikt.

De verkeerde haarborstel kan je haar afbreken en beschadigen.

Allereerst: Was je haar niet te heet én niet te vaak!

Heet water zorgt ervoor dat je hoofdhuid zal uitdrogen, maar ook je haar droogt ervan uit.  Daarnaast moet je je haar echt niet vaker dan 2-3 keer per week wassen met shampoo. Je lokken zullen je deze routine in dank afnemen!

Verzorg de conditie van je haar

Een goede conditioner is de weg naar glanzende lokken. Je dient een conditioner te gebruiken nadat je je haar met shampoo hebt gewassen. Breng de conditioner alleen aan op de lengte van je haar. Hij hoeft niet ingemasseerd te worden op je hoofdhuid, want daardoor wordt je haar zwaar en zal het vettig gaan ogen.

De conditioner zal de haarschubben weer sluiten en je haar mooi hydrateren. Hierdoor zal het na het drogen mooi glanzen.

Verwen je haar met een haarmasker

Om je haar die extra verzorging te geven die het zo hard nodig heeft; breng één of twee maal in de week een haarmasker aan op je lokken. Het zal je haar hydrateren en het net dat beetje extra geven aan verzorging en glans.

Gebruik een beschermende spray

Als je je haar regelmatig stylt met hittetools, raden we je aan om een heat protecting spray te gebruiken. De hitte van je styling tool zal je haar namelijk beschadigen en de hitte beschermende spray voorkomt die beschadiging. En zoals je zult begrijpen: Beschadigd haar glanst niet!

Last but not least: Leef gezond!

Zelfs als je alle bovenstaande adviezen hebt opgevolgd,neemt dat niet het belang van een gezonde levensstijl weg.  Je eetgewoontes bepalen of je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Eet dus gezond, drink genoeg water gedurende je dag en ook dat zal effect hebben op je haar.