Grijs haar kleuren

Grijs haar kleuren

De tijd dat alle alarmbellen gingen rinkelen bij het ontdekken van je eerste grijze haren, ligt inmiddels ver achter je. Toen kon je ze nog snel uit je hoofd trekken…maar nu zijn het er teveel geworden. Verven is een oplossing, maar ze ploppen zo weer tevoorschijn! De één wil gewoon grijs haar blijven houden, maar als je dat nou niet wilt? Wat is wijsheid, je grijze haar of toch iets anders?

Grijze haren verven

Het is begrijpelijk dat je je grijze haar graag wilt kleuren. Maar eerst moet je beslissen welke haarkleur je graag wilt! Maak alsjeblieft niet de fout om je haar in de oorspronkelijke kleur te verven! Je zou denken, dat dat heel logisch is. Maar niets in minder waar, want niet alleen je haarkleur is veranderd. De ondertoon in je huidskleur is ook veranderd met het komen en gaan van de jaren. Hierdoor staat je oude haarkleur waarschijnlijk helemaal niet meer zo mooi! Vaak krijg je er een heel hard uiterlijkdoor.

Wil je gaan voor een asblonde tint? Helaas hebben koelere kleuren zelden een adequate grijsdekking. Je kapper zal het asblondmoeten mengen met een natuurtint. Natuurkleuren zijn niet uitgesproken koele of warme tinten. In het geval dat je het zelf thuis wilt verven: Check dan zorgvuldig de kleurnummers. Alle natuurtinten eindigen op nul.

Grijze haren, stugge haren

Grijze haren zijn stugger dan haar dat nog de eigen, oorspronkelijke kleur (natuurlijke pigment) heeft. Dat is de reden dat niet elke haarkleur goed op grijs haar pakt. Zou je je grijze haar een kleurspoeling willen geven, beter van niet! Je zult bijna geen resultaat zien! Als je bij je kapper komt om  je haar te kleuren, geef dan duidelijk aan dat je je grijze kleur echt niet meer wilt zien. Ga je het zelf thuis doen? Check dan even of er ‘grijsdekking’ op de verpakking van de gekochte haarverf staat geschreven.

Een andere manier van verven

Als er hardnekkige grijze plukken haar zijn, die minder goed kleur oppakken: dan is voorpigmenteren de oplossing. Bij het zelf verven van je haar (thuis) zal je de kleurcrème eerst moeten mengen met een activator (waterstofperoxide). Voorpigmenterenbetekent dat je eerst de grijze plukjes inzet met de verf. Laat dat ongeveer tien minuten inwerken en verf dan de rest van je haar, volgens de aanwijzingen op de verpakking van de haarkleuring.

Je kunt ook een andere verftechniek toepassen: Breng de haarverf eerst aan op je uitgroei en de langere grijze haren. Breng dan pas de haarverf op al je haar aan.

Als je uiteindelijk toch wilt stoppen met je haar verven?

Bent je klaar voor een mooie, natuurlijke grijze kleur? Je eigen kleur past uiteindelijk perfect bij je huidskleur! Of je verft je haar helemaal grijs, of je laat het rustig uitgroeien en knipt telkens een beetje gekleurd haar weg. Maar als je dan uiteindelijk je eigen, grijze natuurlijjke kleur hebt bereikt? Dan is het gebruik van zilvershampoo echt aan te raden! Zilvershampoo maskeertvergeling van je zilveren lokken.