Grijs haar: maakt dat je niet oud?

grijs haar

Grijs haar is dé nieuwe trend

Naast de balayage en pasteltinten is er nog een nieuwe trend wat betreft haarkleuring. Grijs haar! Inderdaad, je haar grijs verven is na de zomer helemaal in! Deze trend is al een tijdje een fenomeen. In 2014 kon je op de blog website Tumblr al jonge vrouwen zien met deze haarkleur. Toch is het verven van je haar in een zilvergrijze tint dit jaar pas populair geworden. Vooral in de herfst en in de winter kun je deze haarkleur goed dragen. Bij een donkere huidskleur valt deze zilveren tint ook erg op. Dit is echter de reden dat deze combinatie juist een prachtige nieuwe look zou zijn.

Maar wordt je er dan niet heel oud van?

Hoewel veel mensen deze trend erg aantrekkelijk vinden, zijn er ook vrouwen die huiverig zijn. Zij zijn vaak het meest bang dat deze kleur hen erg oud maakt in het gezicht. Toch hoef je hier echt niet bang voor te zijn wanneer je je haar grijs zou willen verven. In de meeste gevallen is het namelijk niet eens echt grijze haarverf waar de kapper jouw coupe mee bewerkt. Vaak is dit enkel de basiskleur en is er nog een andere tint doorheen gemengd. Afhankelijk van wat je precies wil, is deze tint donkerder of lichter. Op deze manier krijg je een zilverkleurig effect of een blauwgrijze gloed.

Hoe zorg je dat grijs haar mooi blijft?

Jouw zilveren coupe houd je niet zo mooi door alleen je dagelijkse haar routine te gebruiken. Om die lokken echt zilver te houden, zou je moeten overstappen naar een andere shampoo. Iets specifieker, de beste shampoo om zilver haar mee te wassen is zilvershampoo. Ook wanneer je je haar wit zou willen verven, is dit een goede keuze. Beide kleuren kunnen er in het begin namelijk een beetje geel uitzien. Om op de juiste kleurhoogte te komen, heb je een shampoo nodig die die gele gloed er uit haalt.

Tips voor mensen met donker haar

Iedereen weet dat het verven van haar de textuur aantast. Vooral wanneer je het eerst zou bleken en daarna zou verven. En bij mensen met donker haar is dit meestal wel nodig. Om te zorgen dat hun haar zo min mogelijk beschadigt, is het verstandig dat zij een haarmasker gaan gebruiken. Het liefst een haarmasker met een herstellende of intens voedende functie. Naast het gebruik van zilvershampoo is dit de perfecte verzorging voor grijs haar.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.