Groen haar, wat nu?

Je haar is groen geworden, en nu?

De oorzaken van een groenige gloed in je mooie blonde haar, of zelfs helemaal groen haar, verschillen nogal. Het kan liggen aan een verkeerd afgelopen verfbehandeling. Zwembadwater, waarin anti-algen middelen zitten, kan ook de veroorzaker zijn van een groene gloed in je haar. Je schrikt je natuurlijk een ongeluk! Maar gelukkig zijn er verschillende oplossingen, geen paniek dus!

Voorkomen is beter dan genezen.

Na het zwemmen kan je haar een groene waas krijgen. Je kunt dat gemakkelijk voorkomen door de volgende stappen te ondernemen; 1. Maak je haar nat met kraanwater, voordat je het zwembad ingaat. Dit is omdat droog haar water snel opneemt. Kraanwater is dan dus beter dan zwembadwater. Vooral bij buitenbaden is dat essentieel, want daar zitten altijd anti-algen middelen in. En die bevatten nou juist koper, waar je die groenige kleur van krijgt. Doe er dan een conditioner in, die siliconen bevat. De siliconen vormen een laagje op je haar, die het vervolgens beschermen tegen de invloed van het water. Wat natuurlijk nog simpeler en zeker goedkoper is; zet een badmuts op tijdens het zwemmen. Door je haar op een knot te binden, wordt het nog moeilijker bereikbaar!

Is je haar groen geworden door een verfbeurt?

We nemen aan, dat dit niet je bedoeling was! Er zijn tegenwoordig natuurlijk allerlei kleuren haarverf te koop. Je kunt het in elke grappige, opvallende kleur verven. Maar wij hebben het hier over een ongewenste groene haarkleur. Als je je haar ooit hebt geblondeerd, en je wilt weer terug naar een donkere kleur, kan het gebeuren dat het misgaat. Zeker als je een natuurtint gebruikt bij het verven. Door het blonderen is het rode pigment niet meer aanwezig in je haar, en slaat de groene kleur dus door. Om dit te voorkomen, dient je haar eerst vooraf gepigmenteerd te worden met een kleurmousse of een kleurspoeling met rood pigment daarin. Als je vervolgens de natuurtint op je haar aanbrengt, zal het rode pigment die groene kleur neutraliseren. Zo hou je dan de natuurtint over, die je wel wilt. Wij raden je aan, om je haar door een professional te laten kleuren, dan krijg je de beste resultaten. Bij Hair Kappersopleiding komen geregeld wanhopige klanten in de salon, die dus een ongewenste groene, oranje of gele kleur in hun haar hebben gekregen door een verkeerde kleurbehandeling.

De oplossing voor groen haar.

Allereerst raden we je aan, om je kleurprobleem bij de kapper op te lossen. Maar ook thuis kun je het een en ander proberen. Tomatenketchup op je haar aanbrengen; Omwikkel je hoofd dan met huishoudfolie, en laat het ongeveer 20 minuten inwerken. De rode kleurstoffen in de ketchup werken het groen tegen. Was je haar daarna goed met shampoo. Met een beetje geluk is het probleem hierna opgelost!
Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.