Haar tips voor de zomer

meisje op het strand

Verven en de zon

In de zomer zijn er een aantal dingen die je beter niet kunt doen met je haar. Daarnaast zijn er ook een aantal dingen die je beter wel kunt doen. Maar wat zijn die dingen eigenlijk? Dat zal hieronder verder worden beschreven. Om te beginnen kun je het beter niet in een donkere kleur verven. Dat, of juist vaker. De zon zorgt er namelijk voor dat je haar sneller uitbleekt. Zo is die mooie net geverfde coupe zo verleden tijd! En dat is natuurlijk niet wenselijk.

Houd je haar het gehydrateerd tijdens de zomer

Ook zorgt de zon, of eerder de warmte, ervoor dat je haar sneller uitdroogt. En iedereen weet dat uitgedroogd haar sneller afbreekt. Dus wat doe je tegen droog haar? Als aller eerste kun je het gehydrateerd houden door regelmatig een masker aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om niet al te veel producten te gebruiken. Ook raden we aan een shampoo voor droog haar te gebruiken als je haar van nature al droog is. Bovendien is er nog iets wat je haar droog maakt, de krultang. En natuurlijk ook de stijltang.

Blijf van die krultang!

Iedereen weet dat de krultang en stijltang je haar behoorlijk kunnen beschadigen. Nog erger dan de zon. Dit komt omdat directe hitte schadelijker is dan die van de zon. Maar tijdens de zomermaanden kan de zon dit effect erg versterken. Het beste is dus om geen hitte te gebruiken tijdens deze periode. Tijdens andere periodes in het jaar kun je dit wel doen, maar ook het liefst zo min mogelijk. Gelukkig kun je je haar ook nog op andere manieren beschermen. Ook als je niet 24 uur per dag een haarmasker kan gebruiken.

Beschermende haarstijlen voor de zomer

De zomer biedt namelijk erg veel mogelijkheden voor het dragen van beschermende stijlen. Maar wat zijn beschermende stijlen eigenlijk? Dit zijn stijlen die zo dicht op elkaar zitten dat de zon er bijna niet doorheen komt. Je haar hoeft dus niet te lijden onder de hitte. Voorbeelden van beschermende stijlen zijn de zogeheten pigtail braids of cornrows. Ook kun je hele strakke knotten onder de categorie “beschermende stijl” plaatsen. Als je hier geen tijd voor hebt, kun je natuurlijk altijd een hoed dragen. Zorg in dit geval wel dat het een zonnehoed is en dat je rekening houdt met hoedhaar. Je moet het na het afzetten van je hoed vaak wel weer in model brengen.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.