Elke dag je haar wassen is slecht?

haar wassen

Hoe vaak is het nodig om je haar wassen?

Bij Hair Kappersopleiding vinden we, dat er geen totaal-oplossing is. Het is volledig afhankelijk van jouw eigen hoofdhuid en haar. De ene persoon heeft erg vet haar en de andere persoon juist droog haar. Dat betekent dus, dat je afhankelijk van jouw eigen haartype moet besluiten, hoe vaak je je haar wil wassen. Heb je nou (erg) droog haar, dan is het absoluut niet nodig, om je haar iedere dag met shampoo te wassen. Integendeel; een paar keer per week je haar wassen is dan ruim voldoende. Als je graag elke dag een douche neemt, hoef je dus niet iedere dag je haren te wassen met shampoo, als je droog haar hebt. Doe je dat wel, dan heb je grote kans, dat je hoofdhuid droog en schilferig wordt.

Heb je vet haar?

Als je (erg) vet haar hebt, is het niet alleen beter om je haar dagelijks te wassen, maar is ook de manier waarop je je haar wast erg belangrijk. Door het correct te wassen voorkom je namelijk, dat het te snel weer vet wordt. Ten eerste moet het water, waarmee je je haren uitspoelt, niet te heet zijn. Te heet water stimuleert juist weer de werking van de talgklieren op je hoofdhuid. Zorg ervoor, dat je je haren echt goed nat hebt gemaakt. Dan doe je een beetje shampoo op je handpalm, en dan was je haren eerst met de shampoo. Masseer je hoofdhuid zo min mogelijk. Want door je hoofdhuid erg stevig te wassen en te masseren, jaag je je talgklieren op hol. Die gaan dan extra veel talg produceren. Resultaat; vette haren! Nadat je de shampoo rustig hebt aangebracht en in je haren hebt verdeeld, laat je het rustig even zitten. Na een minuutje ongeveer, spoel je shampoo uit je haren. Nu heb je schoon haar, dat niet al te snel weer vet zal worden!

Gebruik een goede shampoo.

We weten, dat een goede shampoo wel wat meer kost, maar het is zeker beter voor je haar. Er zitten geen agressieve producten in, die je haar verzwaren of het laten splijten. Het is dus een verantwoorde uitgave, waar je echt geen spijt van zal krijgen. En zelfs het feit dat het duurder is betekent niet, dat de shampoo ook heel veel duurder is in het gebruik. Je hebt maar een klein beetje nodig. Goedkope shampoos zijn minder werkzaam, je moet er dus veel meer van gebruiken. Probeer daarnaast ook, om regelmatig wat conditioner in je haar te doen. Er zijn diverse varianten te koop. Sommige conditioners moet je uitspoelen, andere kun je gewoon laten zitten, die hoef je dan niet uit te spoelen.

Wil je meer weten over haarverzorging? Schrijf je in voor een kappersopleiding.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.