Haarmaskers: Alle nuttige weetjes

Haarmaskers: Hét product om je haardos in topconditie te houden. Haarmaskers vertroebelen je haar en verzorgen het. Je haar wordt gevoed met hard nodige ingrediënten. In één woord, een superverwenner! Shampoo’s en conditioners hebben zelf ook al een reinigende en verzorgende werking, maar haarmaskers doen er net een stapje bovenop. Laten we eens gaan kijken wat haarmaskers precies zijn en hoe ze werken.

Wat doet een haarmasker precies?

Een haarmasker bevat allerlei gezonde, voedende stoffen die het haar verzorgen. In principe voedt een conditioner je haar ook wel, maar haarmasker hebben als toegevoegde waarde, dat ze nog voedzamer zijn dan conditioners. Ze bevatten keratine, voedende olieën zoals kokosolie, amandelolie, castorolie of arganolie. Er zitten stoffen in die haarvezels effectief versterken, ze laten het haar glanzen en ze geven volume aan je haar. Ook haarmaskers die collageen en/of hyaluronzuur bevatten zijn voedzaam voor je lokken!

Bovendien helpen haarmaskers op verschillende manieren diverse haarproblemen. Afhankelijk van wat jouw haar nodig heeft. Ons advies is om een haarmasker met keratine te gebruiken als je droog of beschadigd haar hebt. Keratine is een echte booster!

Haarmaskers zijn veel dikker

Juist omdat haarmaskers dikker zijn dan conditioners, blijven ze veel beter in het haar zitten en druipen ze er niet meteen uit. De werkzame stoffen in de maskers krijgen zo rustig de tijd om goed in het haar te trekken. Zeker als een haarmasker kokosolie bevat, want kokosolie trekt echt binnen in de haarschacht in. Haarmaskers met andere olieën hebben minder inwerktijd nodig, omdat ze niet diep intrekken in het haar. Wel zorgen ze voor een prachtige glans en voeden ze je haar tot in de puntjes!

Gemakkelijk aan te brengen

Haarmaskers zijn eenvoudig aan te brengen na het wassen van het haar. Het gebruik van een conditioner is niet nodig als je van plan bent om een haarmasker in je haar te doen. Het masker zal je haar al voldoende glans en voeding geven. Gebruik de conditioner dan ook alleen na het wassen als je geen masker indoet.

Neem gewoon een beetje masker in je hand. Afhankelijk van de lengte van je haar bepaal je de hoeveelheid masker. Breng het masker altijd op vochtig haar aan. Verdeel het dan zorgvuldig over de gehele lengte van je haar. Geef wel extra aandacht aan de haarpunten. Laat het nu 3-4 minuten rustig zijn werk doen en spoel het daarna grondig uit.

Om haarbreuk te voorkomen, is het beter om je haar na het uitspoelen door te ‘kammen’ met je vingers. Dep het daarna voorzichtig droog.

Het ultieme verwenmoment

Zo een behandeling met een goed haarmasker is een kwaliteitszorgmoment voor je haar. De intense verzorging met de geconcentreerde formules in deze maskers is heel belangrijk voor de gezondheid van je haar.

Eén keer per week

Meer dan eens per week is total overbodig. Was je haar niet meer dan 3 keer per week met shampoo. Gebruik je conditioner net zo vaak als de shampoo. Maar haarmaskers voldoen aan één keer per week. Less is more!