Haarmousse: Alle weetjes

Haarmousse - Alle weetjes

We hebben er allemaal wel eens van gehoord: haarmousse. Niet iedereen gebruikt het, maar het is wel nuttig om er wat meer van te weten. In deze blog willen het uitgebreid hebben over dit product en wat het voor jouw haardos kan betekenen.

Wat is haarmousse eigenlijk precies?

Haarmousse is een versteviging die in schuimvorm uit de bus komt. Omdat het schuimt is het gemakkelijk te verdelen over je haar. Haarmousse zorgt voor extra volume en glans. Het geeft je haar een coole lift en het brengt ook wat textuur aan in je haar. Er zijn natuurlijk verschillende soorten mousse, van een lichte hold tot en met een strong hold. Met warmte bescherming en met kleurverbetering.

Hoe moet haarmousse gebruikt worden?

Voordat je de mousse op je borstel spuit, moet het flesje even goed geschud worden. Spuit een plop mousse ter grootte van een gekookt eitje. Niet op je handen! Breng de mousse aan op je haar als het handdoekdroog is. Breng hem vooral aan bij de aanzet, want zo komt het volume het mooist tot zijn recht. Nadat de mouse goed door het haar verdeeld is, kan je het föhnen. Het is beter als je je haar niet op de heetste stand van de föhn droogt, want dat kan je haar lelijk beschadigen! Wil je graag je haardos gezond houden? Was de mousse er dan bij de volgende wasbeurt grondig uit, zodat alle resten verwijderd zijn.

Extra tip: Om je haarmousse te ondersteunen en je haar perfect in model te houden, raden we aan om na het föhnen een hairspray te gebruiken.

Hoe wordt haarmousse ook wel genoemd?

  • Haarschuim
  • Hairfoam
  • Foam
  • Mousse

Hoe weet je of jouw mousse een goed product is?

Denk je dat jouw haarmousse je haar beschadigt? Als je verder goed verzorgende producten gebruikt, zoals een goede shampoo, conditioner en haarmasker; Kijk dan eens naar de ingrediënten van de mousse die in huis hebt. Een goede mousse bevat verzorgende bestanddelen zoals bijvoorbeeld zijde-extracten of een verzorgende olie, heeft een crème-achtige structuur en zorgt voor een mooie glans.  Hij hoort niet te plakken. De goedkopere soorten van de drogist zijn meestal ook minder van kwaliteit dan de mousse die je bij je hairstylist koopt.

Welke mousse is geschikt voor jouw haar?

Uiteraard is er voor ieder haartype een passende mousse. Hier lees je welke moussses dat zijn:

  • Voor het goed in model houden: Een mousse met strong hold: Waterclouds Volume Hair Mousse
  • Voor droog en beschadigd haar: Een verzorgende mousse: Biosilk Hydrating Therapy Mousse
  • Om te gebruiken in combinatie met een hitte-tool: Warmte haarmousse
  • Om de haarkleur te verbeteren: Een mousse met kleurcorrigerende werking
  • Voor extra stevigheid maar geen zwaar haar: Een gecombineerde haarmousse en haargel

Waarschuwing

De bus met mousse staat uiteraard onder druk, omdat er gas inzit. De houder mag dus nooit verhit worden, anders kan hij openbarsten. Hou ze dus ver weg van open vuur of andere ontstekingsbronnen! De mousse hoort ook niet in de ogen te komen. Gebruik de mousse dus op een  veilige manier.