Haarmousse:  Wat doet het eigenlijk?

Haarmousse:  Wat doet het eigenlijk

Iedereen weet wel wat haarmousse is en misschien hebben de meesten van jullie wel een bus haarmousse in huis. De vraag is hier, of je ook weet wat dit product voor jouw haar kan doen. Haarmousse is een stylingproduct dat zorgt voor extra glans én volume. In principe kunnen zowel mannen als vrouwen het gebruiken. Opde correcte manier aangebracht geeft het je haardos een lekkere boost, extra textuur en een mooie lift in je haar.

Hoe moet je haarmousse toepassen op jouw haardos?

Door simpelweg een dot aan te brengen na het douchen, ben je er nog niet! Spuit de mousse op je haarborstel of je kam en spuit het niet op je handen. Gebruik ongeveer de hoeveelheid van een kleine sinaasappel. Denk je er wel aan om de spuitbus even goed te shaken voor het gebruik?

Breng de haarmousse vervolgens bij de haaraanzet aan op handdoekdroog haar. Je brengt het bij de haaraanzet aan, omdat je dan het beste volume tevoorschijn tovert. Als je daarna je haar gaat föhnen, doe dat dan alsjeblieft niet op de heetste stand! Je haar kan behoorlijk beschadigen van teveel hitte. Als je je haar weer gaat wassen bij de volgende wasbeurt, spoel de haarmousse er dan grondig uit.

Is haarmousse van de drogist anders dan die van de kapper?

Qua prijs is er wel verschil, maar de reden hiervoor is dat er duurdere ingrediënten in de professionele haarmousse gebruikt worden. Bovendien zijn professionele haarmousses geconcentreerder. Hierdoor heb je er minder van nodig. Uiteindelijk heb je dus een betere mousse die langer meegaat!

De verschillende soorten haarmousse

Om te weten welke soort haarmousse geschikt is voor jouw haardos, kijk je eerst naar je eigen haar. Heb je droog haar? Of juist vettig haar. Slap en futloos haar?

  • Er is een combinatie van haarmousse en haargel: Zorgt voor stvigheid en voorkomt dat je haar te zwaar wordt
  • Verzorgende mousse: Herstelt je haar en brengt het in model. Deze is speciaal voor droog en beschadigd haar
  • Extra stevigheid voor je haar: Deze mousse houdt je lokken mooi in model
  • Warmte-mousse: Deze mousse is gemaakt om je haar te beschermen tegen schade door het föhnen of het stylen met hitte.

Is haarmousse alles wat je nodig hebt om je haar te verzorgen?

Dat niet, nee! Haarmousse is een mooie aanvulling op de andere producten die je nodig hebt voor de verzorging van jouw lokken. Een goede verzorgende shampoo, conditioner en haarmasker zijn erg belangrijk om jouw haar gezond te houden. Ze verzorgen, beschermen en geven glans. Bovendien is het ook essentieel dat je regelmatig een bezoekje aan je kapper brengt, om je haar even bij te knippen. Zo haal je de dode puntjes weer uit je haar, waardoor het weer prachtig valt.

Daarbij kun je kijken of je de geschikte haarborstel gebruikt. Want ook daar kun je grote verschillen zien. Niemand wil dagelijks meer haar verliezen dan de gebruikelijke 100 haren die iedereen ongeveer per dag al kwijtraakt.

Meer weetjes over haarmousse? Lees hier.