Haarproblemen en de oplossing!

Haarproblemen en de oplossing

Haarproblemen en de oplossing! Nou zeg, het zal je maar gebeuren! Je bent na lang wikken en wegen naar de kapper gestapt voor een lekkere pixie haircut, en je wandelt daar de deur uit met lelijke pieken en plukken! Niks trendy hairdo, wat jammer. Je kunt het er nog eens over hebben met je kapper, misschien weet hij wel een oplossing, want hij wil ook zijn klanten niet kwijt!

Je haar groeit ook wel weer aan, al is het maar 1 centimeter per maand.

Gelukkig kun je door gezond te eten en veel water te drinken en misschien zelfs haarvitamines te slikken, al snel weer wat langer haar hebben.

Maar ondertussen loop je wel rond met dat kapsel!

Haaraccessoires zoals een leuke pet, sjaal of een haarband en andere haarsieraden kunnen een oplossing tegen haarproblemen bieden. Ga gewoon lekker experimenteren met allerlei leuke speldjes of doe eens een scheiding naar de andere kant dan gewoonlijk. En wat ook handig is: Doe fashionable kleding aan en gebruik mooie make-up om de aandacht af te leiden.

Mocht het nou echt helemaal nergens op lijken? Denk dan eens aan extensions!

Extensions zijn de redder in nood voor té kort geknipt haar. Naast de veelgebruikte clip-on extensions en ingevlochten extensions, zijn er natuurlijk ook de permanente extensions. Echt erg gezond voor de haargroei zijn ze niet, maar je te korte plukjes zijn niet meer zichtbaar.

Je haar ziet er dof of vettig uit

Als je haar er dof vettig uitziet, kan vervuiling de oorzaak zijn. Vervuiling heeft nadelige effecten op zowel je haar als je hoofdhuid. We geven je enkele handige tips om je haar te beschermen en te verzorgen. Dag haarproblemen!

  • Gebruik haarverzorgingsproducten tegen vervuiling. Deze producten zullen verontreinigende stofffen uit je haar verwijderen en ze helpen voorkomen dat vervuilende stofffen zich aan je haar en hoofdhuid binden. Je haar zal lichter aanvoelen en het lijkt meer volume te hebben gekregen. Dercos Nutrients is een geweldig haarverzorgingsproduct en het werkt bovendien ontgiftend.
  • Gebruik minder gel, hairspray en verdikkende crèmes. Deze ‘verzwarende’producten houden vervuiling beter vast. Beter dus om hier zo min mogelijk van te gebruiken.
  • Was je haar niet al te vaak. Het klinkt natuurlijk raar, om te zeggen dat minder wassen je haar schoner houdt! Maar te vaak wassen droogt je haar uit. Dat komt omdat je de natuurlijke talg ook wegwast. Door deze natuurlijke olie uit je haar te verwijderen met het vake wassen, heb je een natuurlijke bescherming verwijderd. Nu zal elke haarvezel blootgesteld worden aan vervuiling en UV-straling.
  • Mocht het toch nodig zijn om vaker te wassen? Gebruik dan droogshampoo tussen je wasbeurten door. Droogshampoo geeft ook wat meer volume en structuur aan je lokken.
  • Gebruik vochtinbrengende producten om haarbreuk en pluizig haar te voorkomen. Werk met sulfaatvrije producten, zoals een goede conditioner, haarmaskertje en haarolie. Bijvoorbeeld cocosolie, arganolie, olijfolie of castorlolie. Je haar zal er weer glanzend en soepel van worden.
  • Vermijd hittetools. Gebruik een föhn, styletanf of krultang alleen af en toe. En breng voor het gebruik ervan eerst een hittebeschermende spray aan.