Haarverzorging in de zomer: lees deze tips!

Haarverzorging in de zomer: lees deze tips!

Tip 1. Gebruik voedende haarmaskers als haarverzorging

Een goed haarmasker voedt je haar en geeft het een gezonde uitstraling en een prachtige glans. Je kunt behalve een kant en klaar masker ook zelf een haarmaskertje maken. Gemakkelijk zelf thuis te maken om zo je droge haar goed te behandelen. De ingrediënten hiervoor zijn onder andere:

  • Olijfolie
  • Avocado
  • Honing
  • Mayonaise
  • Banaan
  • Ei (verstevigt het haar)
  • Komkommer

Zelfgemaakte haarmaskers zitten bomvol goede stofjes en je haar zal je die goede zorg in dank afnemen!

Voor krullend haar: Honing, ei en 2 eetlepels olijfolie.

Voor futloos haar: 3 eetlepels mayonaise, ½ eetlepel olijfolie en 1 ei.

Voor geverfd haar: ¼ komkommer, 1 ei en 1 eetlepel olijfolie

Voor droog haar: 2 avocado’s, 1 banaan, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel honing.

Voor al deze maskers geldt: Mix alle ingrediënten goed in de blender en breng het aan op je haar. Wikkel aluminiumfolie om je haar en laat het 30 minuten intrekken. Daarna uiteraard goed uitwassen.

Weetje: Haarmaskers kunnen geen gespleten haarpunten herstellen! Ga daarvoor naar de kapper om ze bij te laten knippen.

Tip 2: Ga ’s zomers wat vaker naar de kapper

Zoals we net al zeiden: Om van je gespleten haarpunten af te komen, moeten ze afgeknipt worden. In de zomer kan je haar best wel beschadigen en door het vaker te knippen, blijft je haar gezonder. Het is het beste om iedere 4-6 weken naar je kapper te gaan.

Wat wel helpt als je een dagje naar het strand gaat is de haarpuntjes in te wrijven met jojoba-olie. Dat gaat uitdroging tegen.

Tip 3: Was je haar niet meer dan 2 keer per week met shampoo.

Iedere dag met shampoo je haar wassen klinkt misschien goed, maar het is ongezond voor je haar. Zeker tijdens de zomer wordt je hoofdhuid beter beschermd bij minder shampoo gebruik. ZO kan je hoofdhuid meer natuurlijke vetten (beschermende) vetten aanmaken.

Tip 4: Gebruik baking soda

Raar maar waar: In plaats van shampoo kun je 1 theelepeltje baking soda in een kopje lauw water oplossen en dep hiermee je haar. Vuil en vieze geuren verdwijnen als sneeuw voor de zon! Baking soda is trouwens ook effectief tegen groenige aanslag door zwembadwater!

Tip 5: Haarproducten met UV-filters gebruiken

Zoals er huid-beschermende producten met UV-filters, zijn die er ook voor je haar! Ze bieden extra bescherming in de zon. Je kunt shampoos, conditioners, olieën en sprays op de markt vinden die allemaal UV-filters hebben. Handig om zowel je haar als de haarkleur te beschermen! Vraag eventueel je kapper om advies.