Haarverzorgingsproducten: koop ik ze bij de drogist of bij de kapper?

Haarverzorgingsproducten: koop ik ze bij de drogist of bij de kapper?

Regelmatig krijgen we vragen van onze klanten over de haarverzorgingsproducten  en wat ze kosten. Ze willen weten waarom producten die je bij de kapper koopt nogal wat in prijs verschillen met die van de drogist.  Want de vraag is: Is duurder dan ook beter? In de meeste gevallen wél! Maar de reden hiervoor is niet hebberigheid van je kapsalon! Het gaat om de betere ingrediënten die in de duurdere, professionele shampoo’s en andere producten zitten.

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen

We willen in deze blog de verschillen globaal uitleggen. Dat betekent dat deze verschillen niet voor merken gelden! De producten van de drogist werken wel, alleen professionele producten doen het gewoon veel beter! Eén en ander hangt ook af van hoeveel geld je te besteden hebt. Maar toch durven we te zeggen, dat je veel minder product nodig hebt als je een professioneel product gebruikt. Hierdoor doe je er waarschijnlijk net zo lang mee als met een goedkoper merk. Misschien zelfs langer!

Siliconen en sulfaten

Alle haarverzorgingsproducten, zoals shampoo en conditioner bevatten nogal wat stoffen. Waar je waarschijnlijk wel van gehoord hebt, zijn de sulfaten en siliconen. Niet zo goed voor de conditie en de kwaliteit van je haardos. Waarom? Dat leggen we uit.

Siliconen

Siliconen komen als een laag om iedere haar te zitten. Je haar zal erdoor gaan glanzen. Daarom denk je dat je haar gezond is. Er zijn niet-oplosbare siliconen en oplosbare siliconen.

  • De goedkopere siliconen, de niet-oplosbare dus, ligggen om je haren en zijn heel moeilijk te verwijderen, alleen met behoorlijk aggressieve shampoo’s. De laag siliconen wordt dus steeds dikker en dikker. Hierdoor verstikt het je haar en zal het uitdrogen. Met alle nare consequenties die daarna op je af komen. Broos en pluizig haar waar je niet blij van wordt!
  • Oplosbare siliconen vervliegen na een uurtje weg uit je haar. Ook lossen ze gemakkelijk op in water. Geen probleem, dus en geen schade!

Sulfaten

Sulfaten maken je haar en hoofdhuid schoon door vet en residu te verwijderen. Er zijn behoorlijk aggressieve sulfaten en ook mildere sulfaten. Aggressieve sulfaten geven veel schuim af tijdens een wasbeurt. Zachtere sulfaten reinigen net zo goed, maar ze beschadigen je haar wel op de lange duur.alleen zijn ze minder schuimend.

Waarom gebruiken die fabrikanten dan zulke aggressieve sulfaten en niet-oplosbare siliconen?

Daar is een heel simpel antwoord op. Dat doen ze omdat het veel goedkopere grondstoffen zijn. Zo maken ze meer winst.

 Tenslotte: Over professionele producten

Genoeg over al die goedkopere producten! In professionele haarverzorgingsproducten (leuk woord voor galgje?) zitten veel hogere concentraties aan verantwoordelijke, goede ingrediënten. Dus als je je haar wast heb je maar een kneepje ter grootte van een euromunt nodig om je haar te wassen. Met zo’n kleine hoeveelheid profi shampoo bereik je een uitstekend resultaat!  Behalve als je heel lang dik haar hebt, dan zul je wel meer moeten gebruiken! Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de haarmaskers en conditioners. Een professionele leave-in conditioner doet wonderen voor je haar!