Haarverzorgingsproducten kopen: Kapper of drogist?: Kapper of drogist?

Haarverzorgingsproducten kopen: Kapper of drogist?

Haarverzorgingsproducten kopen: Kapper of drogist?

Het is zo verleidelijk… waarom zou je shampoo bij de kapsalon kopen, als het zo veel goedkoper is dan bij de drogist? Toch raden wij je aan om je producten bij de kapper te halen. Hieronder lees je waarom.

Doen de haarverzorgingsproducten van de drogist hun werk niet?

Natuurlijk wel! Ze maken je haar weer vetvrij of voeden het juist met enkele verzorgende bestanddelen, die je in de shampoo en de conditioner zult vinden. Regelmatig wordt ons gevraagd, waarom die kappers-producten dan zoveel duurder zijn dan de spullen die je bij een drogist kunt kopen. Professionele haarverzorgingsproducten zijn duurder, maar ook veel beter! Er zitten minder schadelijke stoffen in en meer (of betere) verzorgende ingrediënten. Dus uiteindelijk is het besluit wat je koopt, afhankelijk van  je besteedbare budget.

Professionele haarverzorgingsproducten bevatten minder schadelijke ingrediënten

Het zijn vooral de sulfaten en siliconen die bekende boosdoeners zijn. Waarschijnlijk wist je dat al! We zullen uitleggen waarom:

Siliconen

Siliconen vormen een laagje om iedere haar heen, waardoor je haar dikker lijkt en ook gaat glanzen. Er worden verschillende soorten siliconen gebruikt door de fabrikanten, oplosbaar in water en niet oplosbaar in water. Oplosbare siliconen zijn niet schadelijk, want die verdwijnen simpel met een wasbeurt alleen met water al.

De niet oplosbare siliconen zijn lastig uit je haar te verwijderen. Hierdoor wordt de siliconenlaag om je haren na elke wasbeurt steeds dikker. Je haar zal zwaarder worden en het zal verstikken en kurkdroog worden. Behoorlijk agressieve shampoo’s verwijderen de siliconen dan wel, maar die halen ook de natuurlijke talg weg van je huid.  Gevolg: nog steeds een droge huid en haardos.

Sulfaten

Sulfaten zijn een soort van superreinigers. Ze verwijderen al het vet en residu van zowel je haar als van je hoofdhuid. Ook sulfaten zijn er in verschillende gradaties. De milde sulfaten zitten in bijna elke shampoo. Ze schuimen veel minder dan de agressievere sulfaten.

  • Leuk om te weten: Sulfaatvrije shampoo bevat een milde soort sulfaten. Is dus eigenlijk niet sulfaatvrij!
  • Tijdens het wassen van je haar zal de milde shampoo weinig schuimen, bij de tweede keer wassen schuimt het dan meer. Dit laat zien dat je haar al schoon is.

Waarom zijn deze shampoo’s met sulfaten en siliconen dan goedkoper?

Simpelweg omdat ze veel goedkoper zijn om te produceren! En daarom kosten ze in de winkel minder. Maar hun werking is niet zo mild en verzorgend en doeltreffend als professionele producten.

Professionele haarverzorgingsproducten bevatten betere bestanddelen

Allereerst worden de ingrediënten die in professionele haarverzorgingsproducten zitten, geproduceerd en verbeterd in laboratoria. Dat maakt de kosten van de productie hoger en dat is de reden voor het prijsverschil.

Hogere concentraties van de goede bestanddelen

Omdat professionele shampoo’s, conditioners en haarmaskers veel geconcentreerder zijn, heb je veel minder nodig. Een kneepje goedkope shampoo en een even grote hoeveelheid professionele shampoo bevatten dus andere hoeveelheden verzorging. Je hebt dus veel minder nodig van de professionele shampoo. Waar je wel op moet letten, is dat de shampoo die je aanschaft de juiste shampoo is voor jouw haartype!