Kappersacademie Utrecht is praktijkgericht

Lijkt het jou ook leuk om al in het begin van je kappersopleiding bezig te zijn met het knippen, föhnen en werken met klanten in een kapsalon? Bij Hair Kappersacademie Utrecht is dit mogelijk door de praktijkgerichte opleiding! Omdat er een kapsalon binnen de school aanwezig is, kunnen onze leerlingen daar al snel beginnen met trainen. Heel veel praktijkervaring dus!

Binnen 2 jaar tijd je Allround Kappersdiploma

Bij Hair Kappersacademie Utrecht heb je binnen twee jaar je Allround Hairstylist diploma op zak. Naast het leren en werken op school, ga je uiteraard ook stage lopen in een erkende kapsalon. Hair Kappersacademie Utrecht helpt je ook met het vinden van een erkende stageplek en nadat je je opleiding hebt afgerond helpt Hair Kappersacademie je met het solliciteren naar werk.

Praktijkgerichte opleidingen

Het doel van Hair Kappersacademie Utrecht is het geven van kwalitatief hoogwaardige opleidingen. Onze uitstekend opgeleide docenten geven je de beste training in het kappersvak, en zo bieden ze je een mooie toekomst aan als  Junior of Allround Hairstylist.

Er wordt zorg voor gedragen dat de opleidingstechnieken actueel blijven. De nieuwste ontwikkelingen en trends worden continue toegepast. Ook zul je leren hoe je de klanten correct dient te benaderen. Het gaat tenslotte niet alleen maar om je klant een trendy kapsel te geven, maar ook om commercieel en dienstverlenend op de juiste manier bezig te zijn met de klanten.

Kleine groepen

Bij Hair Kappersacademie Utrecht wordt met kleinere groepen gewerkt, zodat iedere leerling ruim persoonlijke aandacht krijgt.

Je kunt zowel BOL als BBL opleidingen bij ons volgen.

De toelatingseisen

De toelatingseisen bij Hair Kappersacademie Utrecht zijn voor de BBL Opleiding een leeftijd vanaf 17 jaar, en voor de BOL opleiding vanaf 16 jaar.  Het is daarnaast ook erg belangrijk dat je goed gemotiveerd bent om in de toekomst als Hairstylist aan het werk te willen gaan!

Toezicht op je stageplaats

Vanuit school zal er toezicht worden gehouden op je stageplaats. Dit wordt gedaan om er voor te zorgen dat je stage correct zal verlopen.

Theorie

Mocht je tijdens het volgen van je opleiding zien, dat je enige moeite hebt met bepaalde vakken, dan bieden wij je daarin extra begeleiding aan. Er zal een docent op school aanwezig zijn, die je vorderingen in de gaten zal houden. Ook zijn er extra toetsen en oefenmateriaal beschikbaar.