Kappersschool Utrecht

Hair Kappersschool Utrecht is de school waar je in twee jaar tijd je Allround Hairstylist diploma zult gaan halen. Het is een school waar je als leerling vanaf het begin van je opleiding al snel bezig zult met de echte praktijk! Dit is omdat er een kapsalon binnen de school aanwezig is, waar je al vlot klanten mag föhnen, knippen en andere behandelingen kunt toepassen.

Kwalitatief hoogwaardig onderwijs

Het is voor veel jonge mensen een droom om kapper te worden. Dat is goed te begrijpen, want het is een mooi beroep en ook de creativiteit en het contact met mensen staan daarin centraal. Bij Hair Kappersschool Utrecht worden de leerlingen opgeleid tot Junior Hairstylist of Allround Hairstylist.

Kleine groepen

Je opleiding zal plaatsvinden in kleine groepen, omdat de persoonlijke aandacht voor elke leerling centraal staat.

Stage en werk

Je wordt  geholpen met het vinden van een geschikte stageplek en modellen. Ook zal Hair Kappersschool Utrecht je na het behalen van je diploma helpen met solliciteren en het vinden van een leuke baan.

Toezicht op je stageplaats.

Vanuit school  houden wij toezicht op je stageplaats. Wij doen dit  om te zorgen dat je stage correct zal verlopen.

Cursussen

Misschien ben je wel op zoek naar een switch in je carrière of wil je er vaardigheden bij leren.Wij geven diverse cursussen. Op de cursuspagina zul de verschillende cursussen, de lestijden en de tarieven vinden.

De toelatingseisen

De toelatingseisen zijn in principe alleen, dat je minimaal 16 moet zijn voor de BOL opleiding en minimaal 17 jaar moet zijn voor het BBL opleidingstraject. En natuurlijk verwachten wij een goed gemotiveerde leerling, die graag een toekomst als Hairstylist wil!

Pestbeleid

Bij Hair Kappersschool Utrecht wordt een actief pestbeleid gehanteerd. Het is niet toegestaan dat er op school gepest wordt. Op school dient op sociale wijze met elkaar te worden omgegaan. Alle leerlingen zijn welkom, alle leerlingen zijn gelijk.

Extra begeleiding theorie vakken

Als je onverhoopt tijdens het volgen van je opleiding ziet, dat sommige vakken je meer moeite kosten dan andere, bieden wij je extra begeleiding voor aan. Er zullen docenten op school aanwezig zijn,die je vorderingen in de gaten houden. Ook zijn toetsen en oefenmateriaal voor deze vakken beschikbaar.

Vertrouwenspersoon.

Mocht het nou zo zijn dat je soms te maken krijgt met vormen van ongewenst gedrag op school of misschien zelfs in je dagelijkse leven? Bij Hair Kappersschool Utrecht is een vertrouwenspersoon beschikbaar. Als je opleiding begint krijg je de contactgegevens van de vertrouwenspersoon.