Welkom bij Hair Opleiding Kapper!

Wat dacht je van een frisse start, een nieuw begin? Al snel na het van start gaan van je opleiding kapper zul je ervaring op gaan doen met de klanten in de kapsalon van de school. Hair Opleiding Kapper is namelijk ook een kapsalon! Hair Opleiding Kapper helpt je bij het vinden van een geschikte stageplek. Ook zullen we je helpen bij het solliciteren naar een leuke baan na het afronden van je opleiding.

BOL en BBL.

Bij Hair Opleiding Kapper kun je het BOL traject volgen vanaf 16 jaar. Je zult dan 4 dagen per week naar school gaan en 1 dag per week  stage lopen in een erkende kapsalon.

Volg je het BBL traject, dan dien je minimaal 17 jaar oud te zijn. Je loopt dan minimaal 16 uur per week stage, en je zult 1 dag per week naar school gaan. Na dit gelezen te hebben, kun je nu zelf bepalen welke opleiding jou het meeste aanspreekt.

Hair Opleiding Kapper is trots op de uitstekende wijze waarop de leerlingen les krijgen. Onze docenten zijn zeer goed opgeleide mensen met vele jaren ervaring in het kappersvak. Je zult op professionele wijze worden opgeleid tot Junior Hairstylist of tot Allround Hairstylist.

Kleine groepen.

De lessen worden bij Hair Opleiding Kapper gegeven in kleine groepen, omdat zo de persoonlijke aandacht voor iedere leerling gegarandeerd blijft.

De toelatingseisen bij Hair Opleiding Kapper.

In principe zijn de toelatingseisen voor iedere leerling die een BOL opleiding wil gaan volgen dat de minimum leeftijd 16 jaar moet zijn.

Voor leerlingen die een BBL opleiding gaan volgen, is de minimum leeftijd 17 jaar.

Verder verwachten wij dat je een grote motivatie hebt om een toekomst als Hairstylist voor jezelf te willen!

Pestbeleid.

Bij Hair Opleiding Kapper hanteren wij een actief pestbeleid. Pesten op school is niet toegestaan. Wij moedigen het op sociale wijze met elkaar omgaan aan. Iedereen is gelijkwaardig en iedereen is van harte welkom!

Toezicht op je stage

Er is een toezichttraject over de stageplaatsen van de leerlingen.Dit wordt gedaan om er zorg voor te dragen, dat elke stage correct verloopt.

Vertrouwenspersoon

Hair Opleiding Kapper heeft een vertrouwenspersoon verbonden aan de school. Dit is omdat leerlingen soms geconfronteerd worden met vormen van ongewenst gedrag, op school of daarbuiten. Als de opleiding van start gaat krijg je de contactinformatie van de vertrouwenspersoon.