Hairextensions, lijkt het je wat?

Hairextensions, lijkt het je wat

Hairextensions

Heb je mooi haar, maar zou je gewoon graag eens iets anders willen?Misschien heb je prachtig steil haar en wil je een krullenbos, of ben je juist de trotse bezitter van een weelderige krullenbos en droom je van supersteil haar? Zo veel mensen zijn eigenlijk niet zo happy met hun haar, omdat het bijvoorbeeld dun en futloos is of omdat ze totaal wat anders willen.

Dun en futloos haar

Dun en futloos haar heeft meestal als oorzaak dat er simpelweg weinig haren op de hoofdhuid zitten. Daardoor krijg je natuurlijk een relatief dunnere coupe. Vaak is het nog eens zo, dat met het verstrijken van de jaren de haardos achteruit gaat. Als je dan toch graag een volle coupe wilt hebben, denk dan eens aan het laten plaatsen van hairextensions!

Om welke reden kiezen mensen voor extensions?

Hairextensions zijn in feite dunne stukjes haar, die aan je eigen natuurlijke haar bevestigd worden. Je kunt ze bijvoorbeeld laten plaatsen omdat je graag langer haar wilt.  Hairextensions zijn erg geschikt en dus een goede keuze voor haarverlenging!

Een andere reden waarom mensen voor enkele of meerdere hairextensions gaan, is omdat ze graag een kleurtje willen toevoegen aan hun haar. Door die anders gekleurde hairextensions toe te voegen, krijg je automatisch die andere haarkleur, zonder dat er chemicaliën aan te pas zijn gekomen.

Hetzelfde geldt ook voor structuren in je haar, of voor het toevoegen van haarsieraden. En dan hebben hairextensions nog een andere handige functie: Ze verbergen littekens of kleine kale plekjes op het hoofd.

Wees wijs en maak een verstandige keuze

Er zijn enkele factoren waar je rekening mee moet houden als je hairextensions laat zetten. Niet elk type haar is geschikt om extensions te dragen. Echter zijn er wel veel mogelijkheden, zeker vandaag de dag.

Heb je erg bros en breekbaar haar, dan zou het gewicht van de extensions te zwaar kunnen worden. In zo’n geval is het verstandig om géén haarverlenging te doen. In principe is het plaatsen van hairextensions bij elk haartype mogelijk, mits je gezond haar hebt.

Vraan een haardeskundige om goed advies, zodat je een weloverwogen keuze maakt. Kijk welke soort toevoeging goed past bij je haar? Vraag dan ook gelijk even of jouw haar een geschikte kwaliteit heeft voor extensions.

Handig om te weten

Heb je besloten dat je hairextensions wilt? Hou dan rekening met een aantal zaken:

  • Je zult je haar voorzichtiger moeten borstelen, als er hairextensions inzitten. Anders is er de mogelijkheid, dat de borstel achter de buisjes blijft hangen waarmee de extensions bevestigd zijn. Komen ze binnen enkele weken al los, neem dan even contact op met de kapper die ze geplaatst heeft.
  • Als je hairextensions hebt, is er eigenlijk geen mogelijkheid qua permanentbehandelingen.
  • Verder moet je beseffen dat het gewicht van al dat haar behoorlijk is toegenomen.
  • Verder is het aan te raden, dat je voor het slapengaan je haar even vlecht of in een paardestaart doet. Zo heb je veel minder kans op klitten van het haar.