Hairextensions: Wat moet je weten voor er aan begint?

Hairextensions

Hairextensions zijn prachtig, mits ze professioneel aangebracht zijn. Maar zijn hairextensions voor iedereen geschikt? Wanneer zijn ze af te raden? En welke soorten hairextensions zijn er? Op wat voor manier kunnen ze worden aangebracht? En wat zijn de voor-en de nadelen die bij bepaalde bevestigingsmethoden horen? Zoals je ziet, zijn er een heleboel vragen!

Hairextensions

Vaak kennen mensen hairextensions onder andere namen. Hairweaving, extensions, haartoevoegingen en haarintegratie. Ze kunnen bij de kapper geplaatst worden.

Welke reden hebben mensen om voor extensions te gaan?

De redenen hiervoor verschillen nogal:

  • Het haar langer maken
  • Meer volume wensen
  • Een andere, extra kleur kleur toevoegen, zonder chemische behandelingen
  • Het haar meer structuur geven
  • Het haar versieren met sieraden, kralen of linten
  • Kleine kale plekjes of littekens camoufleren

In het geval dat je erg broos, zwak haar hebt dat snel afbreekt: Neem geen extensions want dat wordt een ramp. Het gewicht van de extensions zal je haar breken! Luister altijd naar het advies van de kapper.

Hairextensions aanbrengen

De kapper bepaalt welke materialen en hoeveel haar er kan worden toegevoegd. Welke kleuren, structuren en materialen gebruikt gaan worden.

Haarsoorten

Je zult op de markt extensions van echt haar vinden, maar ook is er veel synthetisch haar te koop. Maar ook worden er natuurlijke materialen zoals echte wol gebruikt. Je kunt kiezen uit allerlei kleuren, van natuurlijke tinten tot en met moderne, felle kleurtjes. Ook zijn er diverse structuren verkrijgbaar, zoals gekrulde extensions, rastakrullen, vlechtjes of golfjes. De langste extensions zijn ongeveer 60 cm.

Bevestigingsmethoden

Voor het bevestigen zijn meerdere technieken mogelijk, één en ander is afhankelijk van de soort hairextensions die je kiest:

  • Hairfusion: Hierbij worden kleine aluminium buisjes ( die vastzitten aan de hairextensions) aan de eigen haren vastgelijmd of vastgezet met een klein tangetje. Op deze wijze zul je ongeveer 6 weken plezier hebben van je extensions. Hierna wordt de uitgroei zichtbaar.
  • Clips: Door de clips vast te klikken aan het eigen haar, zitten ze vast. Pas wel op dat de clips samen met de haarextentions niet te zwaar worden! Heb je geen metaal-allergie? Even checken!
  • Dermalace band/micropoint: Deze bevestiging is geschikt voor mensen met weinig haar. Aan de extention zit een katoenen bandje met lusjes. Door de lussen wordt het eigen haar geweven. Ook dit blijft 6 weken zitten, en moet dan herhaald worden.
  • Extensions: Dit zijn bundeltjes los haar welke met polymeerwax, die aan je eigen haar worden bevestigd. Heel geschikt om je haar langer of dikker te maken. Ook haarsieraden of gekleurde extensions ertussendoor staan mooi. Ook hiervan heb je 6 weken plezier.
  • Wefts: Dit zijn rijen extensions die aan elkaar zijn gekoppeld.Dit werkt uiteraard sneller dan losse plukjes!

Onderhoud

Na het aanbrengen van de extensions, wordt je haar in model geknipt. Natuurlijke extensions kunnen gewoon geföhnd, gekleurd of gewatergolfd worden. Synthetisch haar is wel te föhnen, maar op een lage temperatuur. Je kunt voor beide je gewone shampoo gebruiken. Beter geen producten gebruiken met alcohol erin, want dan kan de wax oplossen!