Hairstyling voor de catwalk

meiden op de catwalk show

De catwalk als droom van elke haarstylist

Iedere haarstylist droomt er natuurlijk van om het haar van modellen voor een modeshow op te maken. Dan zit je tussen de haute couture en kun je je creativiteit volledig de vrije loop laten. Nou ja, voor zover de richtlijnen van de designer dit toelaten. In principe is het een zeer statig beroep binnen de wereld van de hairstyling. Dit is op zich ook best een behaalbaar doel, wanneer je een kappers opleiding gehad hebt. Het betekent echter niet dat je het ook daadwerkelijk gaat doen. Maar zelfs als je niet achter de schermen van een catwalk terecht komt, zijn er nog zat interessante opties. Elk daarvan zal hieronder verder worden beschreven.

Het lukt niet iedereen om de catwalk te halen

Het kan zijn dat modellenhaar doen voor modeshows te hoog gegrepen is voor de gemiddelde haarstylist. Het selectieproces voor de catwalk is namelijk heel zwaar en vaak willen modeontwerpers alleen bekende stylisten. Toch is het niet onmogelijk. Wanneer je een beetje naamsbekendheid opgebouwd hebt en ervaring hebt, kun je via je connecties bijna overal wel terecht komen. Zelfs al zou je het niet halen om modellen haar te gaan stijlen.

Als topstylist in een salon staan

Wanneer je het uiteindelijk niet haalt om achter de schermen van alle catwalks te komen, zijn er zat andere opties. Met genoeg ervaring kun je jezelf al een topstylist noemen. In dit geval kun je een luxe salon openen. Vanwege de kwaliteit van jouw werk kun je ook meer gaan vragen dan de gemiddelde kapper. Bovendien kun je om meer loon gaan vragen als je bij een andere salon in loondienst gaat werken. Vanwege de prijsdifferentiatie die veel salons nu hanteren, lopen weinig werkgevers het risico hierdoor klanten te verliezen. Een hoger loon voor betere stylisten op de werkvloer is voor deze salons geen reden om je af te wijzen.

De kappers van sterren

Je kunt ook de persoonlijke kapper worden van BN’ers. Dit is vaak een exclusievere functie. Hier heb je dus ook naamsbekendheid voor nodig. Gelukkig zijn de eisen van mensen als Wendy van Dijk of een andere BN’ers minder streng dan die van modeontwerpers. Vaak gaan BN’ers ook gewoon naar de salons die zich het dichtste bij hen in de buurt bevinden. Een kapper moet je immers kunnen vertrouwen met je haar. Vaak kiezen sterren echter wel een kapper die meer kost. Maar je hoeft dus niet per se modellen voor de catwalk bewerkt te hebben

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.