Handige tips om je haar sneller te laten groeien

Handige tips om je haar sneller te laten groeien

Goede zorg geeft een beter resultaat

Vaak is je haar al jarenlang op ongeveer dezelfde lengte gestopt met groeien. Maar door goed voor je lokken én je hoofdhuid te zorgen, kan de groei toch doorzetten.  Misschien zal jij ook bemerken, dat je haar plotseling weer aan het groeien is, nadat je het goed hebt verzorgd.

Maar onthoud dit goed: Een groeiproces heeft gewoon zijn tijd nodig en wondermiddeltjes bestaan niet. Trap er niet in!

Tip 1# Pas op met het knippen van je lokken

We horen vaak dat we ons haar iedere 3 maanden moeten laten bijpunten, anders zal het gaan splijten. Nou dames, reken maar uit! Als je haar iedere maand 1 centimeter groeit, en jij laat het elke 3 maanden kortwieken…. Dan zal het nooit langer worden!

Om nog even op de rekensom terug te komen:

  • Laat het het bijvoorbeeld 4 keer per jaar bijpunten en zeg tegen je kapper dat er maximaal 1 centimeter per keer af mag.
  • Het resultaat is dan, dat er 4 centimeter vanaf is gehaald, maar je haar is in dat jaar 12 centimeter Resultaat: 8 centimeter langer haar dat ook supergezond is!

Tip 2# Niet te vaak met shampoo wassen

Gebruik een kwalitatief goede shampoo. Was je haar niet vaker dan 2-3 keer in de week en mocht het nodig zijn, gebruik dan een keertje tussendoor een droogshampoo.

Tip 3# Conditioner is een must!

Een masker zou nog beter zijn, maar een conditioner is al supergoed voor je haar. Breng de conditioner aan vanaf de middenlengte tot en met de haarpunten. Zo help je slijtage beperken en voorkom je op de lange termijn gespleten haarpunten.

Tip 4# Spoelen met koud water, brrrr!

Een oude truc, maar het helpt. De haatschubben sluiten door de koude en je haar gaat mooi glanzen.

Tip 5# Droog je haar met een zachte doek

Ruw afdrogen kan zeker tot gespleten haarpunten leiden; niet doen dus! Dep je haar of knijp het droog met een oud T-shirt, of een microvezel doek.

Tip 6# Haarvitamines

Deze supplementen helpen wel, maar alleen als je haar en hoofdhuid gezond zijn. Meestal merk je pas na maanden, dat ze iets helpen.

Tip 7# Een Hot Oil behandeling

Geef je lokken een boost met een Hot Oil Treatment. Kokosolie penetreert de haarschacht tot in de kern. Argan olie komt er gedeeltelijk door, daarom adviseren wij een mengsel van argan olie en kokosolie.

Breng het aan op handdoekdroog haar, laat het minimaal 1 uur inwerken. Daarna goed uitwassen.

Tip 8# Een zijden kussensloop

Een zijden kussensloop geeft minder wrijving en voorkomt zo gespleten haarpunten en pluis.

Tip 9# Vermijd hittetools

Probeer hittetools te vermijden, om schade aan je haar te voorkomen. En even geen chemische behandelingen, zoals ontkleuren. Dat is echt funest voor je haardos!

Hopelijk helpen onze tips om ook jouw haar te laten groeien, want wondermiddelen bestaan niet!