Heb je droog en beschadigd haar?

beschadigd haar

Het is frustrerend! Je haar voelt stug aan, het is pluizig en het ziet er dof uit. Je haar is dus gewoon veel te droog. Daar wordt niemand blij van! In deze blog gaan we je vertellen wat de meest voorkomende oorzaken zijn van droog haar. Maar we gaan je ook structurele oplossingen bieden, zodat je weer met plezier naar je kapsel kijkt!

Wat zijn de redenen dat je droog en beschadigd haar hebt?

  • Talg is een vettige substantie, die van nature op ieders hoofd geproduceerd wordt. Als de talgproductie niet optimaal is, wordt er te weinig vet aangemaakt. Hierdoor krijgt je haar minder bescherming tegen weersinvloeden en tegen stof en vuil.
  • Nadat je haar chemisch behandeld is, zoals bij het verven van je haar of een permanentbehandeling, zal het ook droger worden.
  • Je haar wordt vaak geföhnd, of met een krul- of styletang behandeld.
  • ’s Winters is iedereens haar droger en ook statischer dan in de zomer. De reden hiervoor is, dat ’s winters de verwarming hoog aanstaat. Door die warmte kan het vocht uit je haar verdwijnen!

Wat is een goede oplossing als je haar droog is?

Was je haar niet vaker dan gemiddeld 2-3 keer in de week. De shampoo en de conditioner die je daarvoor gebruikt, dragen bij aan de gezondheid van je lokken.

Shampoo reinigt je haar, maar zet ook de haarschubben helemaal open. Hierdoor is je haar kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf. Maar hierna kan de conditioner zijn werk beter doen, het haar voeden en de haarschubben sluiten.

Gebruik een kwalitatief goede shampoo en het liefst ook een conditioner van hetzelfde merk als je shampoo. De reden hiervoor is, dat de producten van één merk beter op elkaar zijn afgestemd.

Activeer de productie van talg op je hoofdhuid

Door je hoofdhuid stevig te masseren tijdens het wassen van je haar, wordt de talgproductie goed geactiveerd.

Daarnaast zijn er speciale shampoo’s en conditioners te krijgen, die gemaakt zijn voor mensen met droog haar en een droge hoofdhuid. En dan zijn er producten, zoals olie en glanssprays die je haar meer glans en een beschermend laagje om het haar heen geven.

Heb je nogal pluizend haar?

In het geval dat je haar pluizig is, is het beter om het te drogen met een zachte stof. Gebruik bijvoorbeeld een oud T-shirt of iets dergelijks. Dan knijp je je haar droog of je dept het. Niet hard wrijven om zo juist pluis te voorkomen. En probeer ook om pas te gaan slapen als je haar droog is, want natte haren zijn meer breekbaar dan droge haren.

Wil je jouw haar toch liever föhnen, stylen of krullen?

Gebruik dan een hittebeschermende crème, die voorkomt dat je haar te droog wordt. Als je ‘rook’ van je haren ziet komen tijdens het stylen, is dat het product dat verdampt en niet jouw haar dat wegbrandt!

Knip je haar regelmatig

Door regelmatig je haar te laten bijpunten, voorkom je gespleten haarpunten. Het zal er gezond uitzien.