Heeft het weer invloed op je haar?

Heeft het weer invloed op je haar

De meeste mensen besteden wel enige tijd aan hun kapsel, voordat ze de deur uitgaan naar hun werk of naar school. Vaak maken we gebruik van hittetools zoals een styltang of föhn en producten zoals gel, haarlak of een wax. Helaas, als het weer niet meewerkt, stappen we naar buiten en zakt ons kapsel in of begint het te pluizen!

Met je haar in de wind

Ja, daar loop je dan naar de bushalte in de wind. Het enige dat je haar een beetje in model houdt, is een extra strong haarlak. Misschien een idee om een muts of capuchon te dragen! Je krijgt trouwens wel meer volume door de wind, maar we raden je aan om een borstel en een busje haarlak mee te nemen naar je bestemming, zodat je na aankomst je kapsel weer even kunt bijwerken. Heb je erg krullend haar? Gebruik dan je handen om het haar weer in model te kneden, want van borstelen zal het gaan pluizen. Wat ook een goed idee is, dat je haar vlecht of in een staart of knot doet.

Regen

Regen is natuurlijk waardeloos, als je net je lokken mooi gestyld had. Krullend haar gaat kroezen in de regen, en steil haar dat netjes gekruld was, zakt uit en wordt weer kaarsrecht. Dit komt niet alleen door regen, maar ook een hoge luchtvochtigheid en mist geeft dat ongewenste effect.

Voor echte kroeskrullen is het het beste om een haarolie of een anti-frizz olie te gebruiken. Deze producten verzwaren je haar en laten het minder snel kroezen. Bovendien voeden ze het haar en geven ze het meer glans. Stop gewoon een klein flesje in je handtas en zorg dat de dop er goed dichtgedraaid op zit.

Heb je steil haar? Neem dan een busje haarlak of haarmousse mee. Door er wat meer haarlak op aan te brengen creëer je weer wat meer volume en hangt het niet helemaal recht naar beneden. Pas op, dat je niet te veel aan mousse of lak in de haarpunten spuit, want dat verzwaart en dan gaat juist hangen.

De zon, zee en het strand

Lekker op vakantie naar warme oorden en genieten van een strandvakantie. Klinkt goed! Maar zeewater bevat veel zout en dat onttrekt juist het vocht uit je lokken.

Door de combinatie van het zoute zeewater, de zon en de wind kan je haar best wel te lijden hebben. De oplossing om haarproblemen te voorkomen:

  • Spoel je haar meteen goed uit na het zwemmen
  • Was je haar (weer terug in het hotel) met voedende shampoo en gebruik dan een voedende conditioner (die sluit de haarschubben weer).
  • Gebruik na het uitspoelen (op het strand) iedere keer weer een leave-in spray
  • Geverfd haar? Was je haar dan met een shampoo met pigmenten in jouw haarkleur

Smog

Smog kan blijven plakken in je haar als je veel stylingproducten gebruikt. Gebruik dus een conditioner die de haarschubben sluit, zodat het weer weinig invloed heeft op jouw haar. En niet teveel gel, wax of hairspray gebruiken!