Help! Er zit een groene gloed in mijn haar..

Help! Er zit een groene gloed in mijn haar..

Wat een ellende! Je kijkt in de spiegel en je ziet een groenige gloed in je haar! Er zijn diverse redenen voor dit fenomeen en niemand is er blij mee! Gelukkig zijn er wel oplossingen voor dit probleem en manieren om er vlug vanaf te komen. Wil je meer weten? Lees dan deze blog!

Hoe kom je van die groene gloed af?

We begrijpen helemaal dat niemand hier blij van wordt! We zijn nou eenmaal geen zeemeerminnen maar mensen. Laten we eerst maar eens beginnen met de mogelijke oorzaken van een groene gloed in ons haar.

  • Douchen: Het is goed mogelijk dat het water van jouw douche thuis door koperen leidingen stroomt. En het is de koper dat in je douchewater zit, dat zich aan de proteïnes in je haar hecht. En dat is verantewoordelijk voor een groene gloed in je haar.
  • Zwembadwater: Een duik in het zwembad kan ook voor een groene gloed zorgen. Mensen denken dat het chloor in het water dit veroorzaakt, maar dat is niet waar. In het zwembadwater zitten algenbestrijders die de groenige gloed in je haar veroorzaken. Of het water van het zwembad komt in de baden via koperen leidingen.
  • Blonderen: Een andere reden voor een groene gloed in je haar kan blonderen zijn. Als het haar geblondeerd wordt verdwijnen de pigmenten geleidelijk uit het haar. Net zolang totdat er lichtblond overblijft. Als er hierna een kleur in het haar wordt aangebracht met daarin groene pigmenten (zoals donkerblond, natuurlijk bruin of lichtbruin), kunnen die kleuren mogelijk ‘doorslaan’.

Kan je een groene gloed in je haar voorkomen?

 

  • Draag een badmuts als je gaat zwemmen. Dit is een simpele oplossing om ellende te voorkomen. Misschien staat het niet erg sexy, maar je haar blijft uit de buurt van het zwembadwater.
  • Als je haar wel in contact is gekomen met het zwembadwater, spoel het dan direct na het zwemmen goed uit onder schoon water. Was het vervolgens met een shampoo en laat de shampoo desnoods een paar minuutjes inwerken.
  • Wil je absoluut niet met een badmuts op zwemmen? Maak dan je haar nat voordat je gaat zwemmen, doe er wat conditioner in en draai je haar in een knot. Gebruik in dat geval liever een conditioner met siliconen, want die leggen een beschermend laagje om de haren heen.

Hoe verwijder ik de groene gloed uit mijn haar?

Gelukkig is het vrij eenvoudig te verwijderen! We geven hieronder een aantal oplossingen:

  1. Anti-roos shampoo: We weten dat anti-roos shampoo niet echt kleurbesparend is, dus adviseren we dat niet bij gekleurd haar. Maar het is wel handig om die groene gloed te verwijderen!
  2. Een blondwassing (wel bij de kapper laten doen!): Meestal zit het groen als een laagje om elke haar heen. Je eigen kleur zit er dan gewoon nog onder. De blondwassing haalt de groene kleur weer weg, en je eigen kleur komt weer als regen na zonneschijn tevoorschijn!

Ondanks de geboden oplossingen is voorkomen toch beter dan genezen!