Help! Er zit nagellak in mijn haar!

Help! Er zit nagellak in mijn haar!

Het komt niet vaak voor, maar soms krijg je iets in je haar door een ongelukje, waarvan je niet meteen weet hoe je het eruit kan krijgen. Dan heb je een probleem! Wij hebben  in deze blog een paar probleem-situaties voor je op een rijtje gezet. En natuurlijk ook de oplossing van zo’n situatie!

Nagellak in je haar

Stel je voor: Je ligt lekker op je bed tv te kijken en je zus zit naast je op het bed haar nagels te lakken. Plotseling gaat haar telefoon, ze laat het flesje nagellak per ongeluk vallen, boven op jouw hoofd. Nu heb jij felblauwe nagellak in je haar! Eerst krijgen jullie natuurlijk de slappe lach, maar dan besef je al gauw dat het er zomaar niet uitgaat. Wat is de oplossing?

  • De oplossing is: Haal het voorzichtig uit je haar met wat nagellakremover. Maar het zal je haar wel uitdrogen! Meng het daarom eerst met wat olijfolie. Als je het daarna gaat wassen, gebruik dan geen heet water, maar lauw water. Gebruik een verzorgende shampoo en doe er na het wassen een goede conditioner in.

Kauwgom in je haar

Oei! Je kind komt uit school met een dot kauwgom in het haar. Dat is wel even schrikken, maar de oplossing is erg simpel! Smeer wat pindakaas op en rond het stuk haar waar de kauwgom inzit. Laat het even inwerken, ongeveer 10 minuten. Hierdoor wordt de kauwgom korrelig en kan je het er met een papiertje zo afvegen! Lang leve Petje Pitamientje!**

Lijm in het haar

Gewone lijm kun je, weliswaar erg voorzichtig, uit je haar halen met was aceton. Kijk uit voor je ogen! Doe er na het wassen wel een verzorgende conditioner in!

Een ander verhaal is dat van de 40-jarige Tessica Brown, die superglue op haar haar had gespoten, denkende dat het haarlak was. Ze kreeg haar zo hard als beton en ze liep weken rond met een lijmhelm op haar hoofd. De lijm kreeg ze er niet uit. Niet met wassen en ze is zelfs op de intensive care terechtgekomen. Maar ook daar geen succes. Totdat een plastisch chirurg er het spul  na een slopende behandeling van maar liefst 4 uur uit heeft gekregen! Hij mengde:

  • Medische lijmverwijderaar ( van topkwaliteit)
  • Olijfolie
  • Aceton
  • Aloë Vera

De combinatie van deze ingrediënten was afdoende om het belangrijkste plak-ingrediënt  Polyurethaan, af te breken.

Grondverf in je lokken

Ben je lekker thuis aan het klussen gegaan? Hartstikke gaaf! Maar nu zit er witte grondverf in het zwarte haar van je vriend en hij krijgt het er niet uitgewassen! Dat kan wel kloppen, want de juiste manier om grondverf op oliebasis uit je haar te krijgen is helaas met terpentine. Niet zo gezond voor je haar! Maar je moet het op een doekje doen en rustig over de aangedane plek wrijven. Was het met een milde shampoo en doe er wel een conditioner in!

Tip: laat voortaan je nagels lakken bij een nagelspecilist!

**Petje Pitamientje was het jongetje dat jarenlang in de reclame zat van Calvé Pindakaas.