Help! Ik heb donkere kringen onder mijn ogen..

Help! Ik heb donkere kringen onder mijn ogen..

Meestal zijn donkere kringen on de ogen een gevolg van te weinig slaap of stress. Maar ze kunnen al tevoorschijn komen na een lange nacht! Soms is het helaas genetisch bepaald. Maar de vraag is: Wat zijn precies de oorzaken van die kringen en kan je ze verwijderen?

De oorzaken van donkere kringen

  • Wallen, zo worden ze ook wel genoemd. Ze verschillen per persoon en ploppen meestal tevoorschijn na een avondje stappen (en te weinig slaap!), als je rookt of als je veel alcohol hebt gedronken. De huid onder onze ogen is erg dun, want er zit geen vetweefsel in. Wel zitten er veel bloedvaatjes en lymfeklieren. Als ons lichaam dan te weinig vocht en zuurstof krijgt, gaat ons bloed langzamer stromen en wordt het bloed ook donkerder van kleur. Het hangt er ook vanaf welk type huid je hebt, maar de schaduwen onder je ogen worden dan blauwig of bruinig.
  • Ongezond leven en ongezond eten veroorzaakt een tekort aan vitamines en mineralen. Vooral te weinig vitamine C, zink en ijzer veroorzaken dan als eerste tekenen donkere kringen onder je ogen.
  • Als je last hebt van hooikoorts en je wrijft veel in je ogen, kan dat ook de donkere kringen verergeren!
  • Ook heel lang achter de computer zitten is belastend voor je ogen en kan een reden voor de donkere kringen zijn!

Huismiddeltjes en crèmes

Al vroeger wisten onze moeders wel oplossingen voor allerlei probleempjes. Dit kon gaan over maagzuur of slaaptekort, donkere kringen onder je ogen of rugpijn. Hier geven we jullie enkele huismiddeltjes en wie weet…

  • Tannine: In zwarte thee zit het stofje tannine, dat zwelling vermindert én het geeft anti-oxidanten af aan de huid: Leg twee afgekoelde theezakjes op je dichte ogen en laat het rustig een kwartiertje inwerken. Zet een lekker muziekje op en neem de tijd.
  • Amandelolie: Voor een betere circulatie van het bloed kan je de huid rond je ogen heel voorzichtig met enkele druppeltjes amandelolie masseren. Werk altijd van binnen naar de buitenkant van je ogen.
  • Komkommer: Komkommers bevatten vitamines en ze brengen veel vocht in. Leg schijfjes komkommer op je gesloten ogen en laat het even inwerken. Heerlijk koel!
  • Gekoelde oogmaskers: Hulp uit je koelkast! Deze gelmaskers kosten wel een paar euro’s maar ze helpen wel! Ze vernauwen de lymfevaten en de bloedvaten rond je ogen, waardoor donkere verkleuring zal verminderen.

En dan de crèmes die kunnen helpen: Oogcrèmes kunnen donkere kringen helpen te verwijderen. Ze voorzien de tere huid rond je ogen van belangrijke ingrediënten.

Q10 POWER Anti-Rimpel Oogcontourcreme van Nivea. Klop deze crème heel zachtjes in je huid en ga alsjeblieft niet wrijven! Klop van de binnenste ooghoek naar de buitenste ooghoek toe.

  • Aqualia Thermal van Vichy. Geeft speciaal aandacht aan de gevoelige oogcontouren. Vlakt wallen af en vermindert donkere kringen onder de ogen.
  • Eyes oogcreme van Olay. Dit is een 3-in-1 creme die donkere kringen en wallen vermindert.

Zoals je ziet, zijn er meerdere oplossingen het probleem. Kijk wat het beste voor jou persoonlijk is!