Help, ik wil weer lang haar

meisje met handen in lang bruin haar

Help, ik wil weer lang haar

Stel je toch eens voor: Je hele leven had je lang haar. En toch besluit je op een dag om het kort te laten knippen bij de kapper. Na een tijdje is er toch spijt en wil je weer lang haar hebben. 

Hierbij een paar handige tips om jouw haar vroegtijdig weer lengte te geven:

1: Silicium/kiezelzuur

Voedingssupplementen zijn een goede aanvulling op een gezonde manier van eten. Kiezelzuur kan je kopen bij gezondheidswinkels en goede drogisten. Het maakt je haar steviger en zorgt ervoor dat het sneller gaat groeien.

Tip 2: Eet genoeg proteïnes

Het is echt zoals onze grootmoeders vroeger al wisten; Gezond eten zorgt voor gezond haar! Toen werd er al verteld dat we vlees moesten eten, vis, eieren en kaas. Melk is ook heel gezond en ook linzen en bruine bonen bevatten veel proteïnen. En juist al deze producten bevorderen de groei van je haar.

Tip 3: Zorg dat je voldoende slaapt

Helaas zorgt slaaptekort ervoor dat zowel je lichaam als je huid eronder zullen lijden. Probeer dus tenminste 7 of 8 uurtjes slaap per nacht te krijgen!

Tip 4: Drink genoeg water

Door veel water te drinken, en dan bedoel ik minstens 6 glazen water per dag, gaat je haar weer sneller groeien. Probeer dus echt vaker water te drinken. Lukt koud water niet in de winter? Drink het heet, alsof je thee drinkt. Prima te doen!

Tip 5: Zoek de zon op

Een wandeling in de zon bezorgt je hele lichaam extra vitamine D. En dát zorgt ervoor dat je haargroeihormonen bevorderd worden. Een wandeling in het park of aan het strand kan dus al zorgen dat je haren sneller groeien!

Tip 6: Vitamine B

Voedingsmiddelen die veel vitamine B bevatten zijn: peulvruchten, avocado’s, noten, spinazie, broccoli, rijst en gedroogde vruchten. Ook eieren en vlees en melk zijn uitstekend voor je haar, want ze bevatten veel vitamine B.

Tip 7: Een goede haarverzorging

Tja, een goede haarverzorging. Maar wat is dat nou precies? Veel mensen denken waarschijnlijk dat ze hun haar goed verzorgen door het iedere dag te wassen met een goede shampoo en af en toe een conditioner of een haarmaskertje erin. Dat is natuurlijk ook goed, maar er kan nog meer bij! Door je haar iedere ochtend en avond goed te borstelen stimuleer je de haarzakjes in je hoofdhuid, waardoor het haar sneller gaat groeien. En dan is het ook niet al te goed voor je haar om veelvuldig gebruik te maken van föhns, styletangen en andere haardrogers. Je haar wordt erdoor beschadigd, waardoor het echt minder snel gaat groeien!

Tot slot

Af en toe een hoofdhuidmassage is geen overbodige luxe, want zo’n massage kan je haargroei zeker positief stimuleren! Gebruik bij de massage dan wel amandelolie, lavendelolie of appelazijn. Die zijn goed voor je haar en voor je hoofdhuid! Laat ze na de massage nog even een half uurtje inwerken, en dan goed wassen en uitspoelen. Vergeet dan niet, om je hoofdhuid rustig te masseren, want een te ruwe hoofdhuidmassage zorgt voor meer talgproductie. En daar krijg je te vet haar van.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.