Help, mijn haar is beschadigd!

Help, mijn haar is beschadigd!

Help, mijn haar is beschadigd!

Natuurlijk vind je het niet fijn dat jouw mooie haar beschadigd is! Gelukkig zijn er verschillende goede oplossingen om je haar weer te helpen herstellen. We zullen de diverse tips voor je op een rijtje zetten, zodat je niet alleen je beschadigde haren weer gezond krijgt, maar ook om je haardos gezond te blijven houden!

Bescherming tegen hitte tools

Eén van de ergste dingen die je beschadigd haar aan kunt doen, is het behandelen met hitte-tools! Je haar föhnen op de heetste stand, omdat je haast hebt is een absolute NO GO! Het zal hierdoor sneller afbreken en bovendien hartstikke droog worden. Niet fijn dus. Nou vraag je jezelf waarschijnlijk af, hoe je het dan veilig moet drogen?

  • De oplossing is een heatprotector. Breng de heatprotector aan op je haar en zet je haardroger niet op de allerheetste stand. Houd je föhn op tenminste 25 centimeter afstand van je hoofd. Gebruik de föhn ook niet steeds op dezelfde plek op je hoofd!

Vaak je beschadigde haar wassen is niet goed voor je haar

Beschadigd haar iedere dag of vaak wassen is niet goed voor het haar. Het wassen verwijdert de talglaag van je hoofdhuid, die je van nature hebt. En het juist die talg die je haar helpt gezond te blijven!  En ook gaan de haarschubben openstaan waardoor schade (afbreken) ook sneller ontstaat. Het beste is dat je schade voorkomt; beter dan genezen! Als je na het wassen je haar even spoelt met koud water, zullen de haarschubben sluiten. Dit beschermt je haar en het gaat er mooi van glanzen.

Elke week een haarmasker

Zeker voor haar dat beschadigd is, is een haarmasker iedere week geen overbodige luxe! Haarmasker zorgen voor een intensieve verzorging, waardoor je haar sneller weer zal herstellen. Er zijn verschillende haarmaskers te koop, die speciaal voor beschadigd en droog haar zijn.

Conditioners

Een goede conditioner (eentje zonder siliconen!) zorgt ervoor dat de haarschubben weer gaan liggen. Bovendien versnelt hij het herstel. Misschien denk je dat koud haar ook die schubben plat krijgt? Klopt, maar in de conditioners zitten verzorgende producten, die beter voor je haar zijn dan alleen water.

Nat haar moet je niet borstelen

Met een gewone borstel je natte haar borstelen is slecht voor je haar.  Haar heeft na het wassen even wat tijd nodig om rustig te drogen en te herstellen. Wil je het toch graag borstelen terwijl het nog nat is? Gebruik dan een zogenaamde ‘Wetbrush ontwarborstel’. Deze borstel heeft flexible pinnetjes die eenvoudig buigen, zonder dat ze meteen breken. Daarom haalt deze borstel de knopen simpel uit je haar en hij zal het niet beschadigen!

Een zijden of satijnen kussensloop

Katoenen slopen geven toch een beetje ruwere wrijving. Dat zal de schubben van het haar enigszins beschadigen. Dit kan je gemakkelijk voorkomen door een zijden kussensloop te gebruiken om op te slapen. Wil je het helemaal perfect doen? Doe je haar dan in een knotje of een paardestaart. Maak gebruik van zachte,stoffen elastieken zonder schade toebrengende metalen deeltjes.