Het leed dat pluishaar heet

Het leed dat pluishaar heet

Het leed dat pluishaar heet

We willen allemaal wel met een een mooie haardos rondlopen. Maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd! Hoe kunnen we daar iets aan doen? Wij gaan je in deze blog uitgebreid uitleggen hoe ook jij een einde kunt maken aan dat nare pluishaar!

We hopen dat de hieronder genoemde tips je goed zullen helpen, want pluishaar is gewoon zo frustrerend…

  • Pre-shampoo

Pre-shampoo is een behandeling (met lichte, niet verzwarende haarolie) die je één keer per week kunt toepassen, om de haarschade van de afgelopen zo goed mogelijk te herstellen.

Schade die is toegebracht door hittetools, luchtvervuiling of bijvoorbeeld haarlak.

Je brengt het aan op je haar vanaf het midden tot in de haarpunten en je laat het minimaal 20-30 in je haar zitten.

  • Was je haar niet te vaak

Het wassen van je haar verwijdert de van nature aanwezige oliën, die jouw lokken hydrateren. Dan wordt je haar dus nog droger, en daar wil je echt niet! Twee à drie maal in de week wassen is dus voldoende. En al helemaal als in de winter de centrale verwarming aanstaat.

Maar niet alleen is het belangrijk hoe vaak je je haar wast….ook hoé je het wast is van belang.

Masseer de shampoo masserend aan op je hoofdhuid. Zo reinig je niet alleen je haar, maar ook ontzie je ook de droge, kwetsbare haarpunten.

Die haarpunten worden toch wel schoon bij het uitspoelen van je haar en de stylingproducten die erin zitten worden ook gelijk weggewassen.

  • Topconditioners

Een goede conditioner is jouw beste vriend in de strijd tegen die pluizige haren. Vraag daarom je kapper om advies welk haarmasker en/of welke conditioner perfect zijn voor jouw haar. Haarmasker dringen diep door in je haar, waardoor je haar een perfecte verzorging krijgt.

We kunnen enkele supersonische producten aanraden:

  1. Olaplex nº 3 Hair Perfector: Olaplex haarmasker beschermt het haar tegen beschadiging door chemische behandelingen zoals verven. Vrij van siliconen, sulfaten,olie, DEA en aldehyden. Herstelt het haar absoluut.
  2. L’Oréal Paris Elvive: Een masker dat je haar weer laat stralen en glanzen. Het beschermt je haar ook tegen invloeden van buitenaf, en is ook hittebeschermend als je je haar gaat föhnen. Hoeft slechts 3 minuten in te werken. Met als resultaat gevoed en veel minder droog haar.
  3. Love Beauty & Planet Coconut & Ylang Ylang: In dit fantastische haarmasker is kokosnootolie verwerkt, waardoor haarbreuken en gespleten punten hersteld en voorkomen worden. Het ruikt lekker naar jasmijn. Bij de productie van Ylang Ylang worden goede, natuurlijke ingrediënten gebruikt.
  • Föhnen

Door je haar te föhnen, wordt het glad, maar gebruik wel eerst een hittebeschermend haarverzorgingsproduct. En minimaal eens per week een haarherstellend masker, zoals Olaplex. Beeindig het föhnen met wat koude lucht, om de haarzakjes weer te sluiten.

  • Zijde

Je haar krijgt frictie te verduren van je katoenen kussensloop. We raden daarom een satijnen of zijden kussensloop aan, waardoor pluis geen kans meer krijgt.

  • Een noodoplossing

Geen tijd? Ga dan alsnog verzorgd de deur uit met een opgestoken vlecht!