Het verschil tussen mannen en vrouwenkappers

mannen en vrouwenkappers

Het verschil tussen mannen en vrouwenkappers en haar

Mannen en vrouwen zijn op vele fronten verschillend. Ook wat betreft haar en haarverzorging. Toch kun je aan de opbouw van een haar niet zien of deze afkomstig is van een man of vrouw. Maar wat is dan het verschil tussen mannen- en vrouwenhaar? Dat zit hem in perceptie. De haren van mannen zijn namelijk niet echt dikker dan die van vrouwen. Dat lijkt alleen zo. Wanneer een haar wordt afgeknipt of afgeschoren, groeit deze in dezelfde dikte door. Daarom hebben vrouwen alleen donshaartjes aan hun kin en kunnen mannen een baard laten staan. Maar zijn er hierom ook verschillen tussen mannen en vrouwenkappers? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Verschillende portfolio’s van mannen en vrouwenkappers

Om te beginnen hebben kappers die specifiek voor één geslacht werken andere portfolio’s. Er zijn namelijk maar weinig mannen die met lang haar rondlopen. Laat staan dat zij ook echt wat aan dat lange haar zouden doen zoals vrouwen dit doen. Natuurlijk geldt dit ook andersom, hoewel je meer vrouwen met een pixie cut ziet dan mannen met lange manen. Een kapper die zowel mannelijk haar als vrouwelijk haar knipt, heeft logischerwijs portfolio’s met beide soorten kapsels in huis. Dus met zowel de typische mannenkapsels als de typische vrouwenkapsels.

Wat doet een barbier?

Naast een normale mannenkapper is een barbier ook gespecialiseerd in het doen van mannenhaar. Deze specialisatie is alleen iets geavanceerder dan die van de mannenkapper. Barbiers werken namelijk met meerdere methodes van haarverwijdering. Ook geven zij speciale aandacht aan gezichtshaar en kunnen zij vormpjes in je kapsel scheren. Bovendien wordt een crop-fade veel professioneler in je haar geschoren bij een barbier. Wat betreft haarproducten gebruiken barbiers echter niet veel dingen die bijzonderder zijn dan bij een mannenkapper.

De echte vrouwenkappers

Tot slot zijn er nog de echte vrouwenkappers die meer doen dan alleen knippen en kleuren. Naast het gewone kleuren doen zij namelijk ook aan balayages. Veel van hen doen ook aan speciale ontkleuringsbehandelingen die verder gaan dan bleken. Ook doen de meeste vrouwenkappers aan hairstyling. Dit heeft bijvoorbeeld betrekking op rollers zetten en blow outs. De technieken die zij hier gebruiken, worden in de praktijk vaak bij bruidskapsels gebruikt. Maar ook jonge meiden die een gala hebben gaan nog wel eens naar de kapper voor die perfecte haarstijl. En dat is dus het verschil tussen mannen en vrouwenkappers. Het zit hem vooral in de porfolio’s en de diensten die zij verrichten.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.