Het werk van een kinderkapper

kind kapper met korte krullen

Kinderen en volwassenen

Het werk van een kinderkapper is in theorie hetzelfde als dat van een gewone kapper. In de praktijk is het toch iets moeilijker. Kinderkappers krijgen tijdens hun werk namelijk met een aantal problemen te maken waarbij je met volwassenen geen last hebt. Om deze problemen professioneel te kunnen aanpakken heb je een aantal vaardigheden nodig. Dus wat zijn deze problemen, hoe pak je ze aan en met welke vaardigheden? Dat zal je hieronder lezen. En misschien denk je wel dat je hier door alleen met volwassenen te werken onderuit komt. Maar niets is minder waar! Het kan maar zo dat je als kapper alsnog een kind in je stoel krijgt voor bijpunten.

Een kinderkapper moet geduldig zijn

Om te beginnen moeten kinderkappers geduldig zijn. Kinderen kunnen behoorlijk onrustig zijn. Ook kunnen zij ook heel veel praten, wat best afleidend kan zijn. Je moet dus kunnen wachten tot kinderen rustig worden en jij je werk kunt doen. Je moet daarnaast ook erg gefocust zijn op wat je aan het doen bent. Als je dat niet bent, kun je iemands haar scheef afknippen en dat is natuurlijk niet wenselijk. Zowel voor het kind en de ouders niet, maar ook niet voor jou. Jij weet namelijk dat je het veel beter kan als professionele kapper.

Voorzichtigheid is ook essentieel voor een kinderkapper

Naast focus, is het voorzichtigheid ook een zeer belangrijke eigenschap voor kinderkappers. Je wil natuurlijk niet dat je een oor afknipt, omdat een kind te veel beweegt. Wanneer het echt niet lukt om voorzichtig te zijn, mag je kinderen best zeggen dat zij stiller moeten zitten. Ook instructies als het hoofd omlaag doen wanneer je de achterkant van hun haar knipt zijn toegestaan. Dit zeg je immers ook tegen volwassenen om je werk beter te kunnen doen.

Het is het meer dan waard

Wanneer je iemand een goed knipt of het in een mooie kleur verft, mag je het een kunst noemen. Vooral wanneer je het haar van kinderen keer op keer goed knipt, mag je hier best trots op zijn. Daarnaast is het altijd leuk om kinderen te zien glunderen wanneer zij hun prachtige of stoere nieuwe kapsel zien. Het gaat klanten namelijk altijd om het resultaat als ze naar de kapper gaan.  Zij zullen het dus ook waarderen wanneer je wat meer tijd aan ze besteed. Daarom is kinderkapper zijn een hele klus, het resultaat is het extra werk meer dan waard.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.