Hoe behoud je ook in de winter mooi haar?

Hoe behoud je ook in de winter mooi haar

Hoe behoud je ook in de winter mooi haar?

Helaas is het een feit, dat in zowel de winter ls in de herfst ons haar iets meer uitvalt dan in de zomer. Van haaruitval wordt niemand blij, maar het wordt wel in de zomer weer goedgemaakt. Want dan verliezen we juist minder haar! Maar hoe kunnen we ook in de winter ook goed voor onze haardos zorgen?

Allereerst: gezond eten!

Je haar heeft niet alleen goede, verzorgende producten nodig zoals shampoo’s, en haarmaskers etc. Ook een goede verzorging van binnenuit is heel belangrijk! Kortom: eet geregeld eiwitrijk voedsel zoals noten, eieren, vis en peulvruchten. Ook groene groenten zijn essentieel voor je gezondheid en voor je haar.

In je haar zit keratine en keratne bestaat uit cysteïne. Cysteïne is een eiwit dat zwavel nodig heeft. En zwavel zit in groentes zoals knoflook, uien, erwten en broccoli. Maar ook in tomaten, spruitjes, zoete aardappels en spinazie, asperges en boerenkool. En nog veel meer!  Vervolgens zijn vitames ook heel belangrijk voor de gezondheid van je haar. Vitamine A, B, C en vitamine E spelen hierbij een grote rol en ook zink en ijzer.

Gebruik de föhn en de styltang niet te vaak

Wil je nou toch graag je haar föhnen of met een styletang stylen, zet die apparaten dan op het allerlaatst even op de koude stand. Hierdoor gaan de schubben van je haar weer dichttrekken, waardoor het meer glans krijgt.

Niet te veel haarverzorgingsproducten

Ons haar wordt door onze verzorgingsproducten eigenlijk in een vicieuze cirkel geplaatst. We moeten ons haar wassen, dan doen we er een conditioner in. Hierdoor wordt het zwaarder en gooien we er een dot mousse in voor meer volume. Vervolgens moet het dan weer gewassen worden. Twee keer per week wassen is dan ook afdoende. Probeer zo mild mogelijke producten in je haar te doen, die een goede verzorging bieden. Spoel je haar na het wassen zo mogelijk met koud water uit. Dit klinkt oncomfortabel (zeker in de koude maanden), maar de haarschubben trekken mooi dicht met een mooie glans tot gevolg.

Hoe (vaak) moet je haar kammen en borstelen?

Het is helemaal geen goed idee, om je haar enkele malen per dag te kammen en te borstelen! Het is beter om het vlak voordat je je haar gaat wassen, het even door te kammen. Na het wassen kun je het gewoon met je vingers even doorkneden of doorkammen. Of als je een hele grove kam hebt met ver uit elkaar staande tanden, kun je wel even doorkammen. Grove kammen glijden easy door je krullen! Kam altijd van beneden naar boven om de klitten te verwijderen.

Probeer stress te vermijden

Het klinkt als een cliché en het is gemakkelijker gezegd dan gedaan! Stress niet teveel, want stress laat onze bijnieren adrenaline produceren. Adrenaline blijft lang aanwezig in je hoofdhuid en komt daarom in de talg op je hoofdhuid terecht. Dit veroorzaakt schade aan de haarwortels. Probeer dus stress te verminderen door te sporten of yoga of iets anders waardoor ontspant.