hoe bescherm je je haar tegen de hitte?

ananas met zonnebril

De schade die hitte kan aanrichten

Elke zomer zit je weer met de vraag over hoe je je haar tegen de hitte kunt beschermen. Maar waarom zou je dit eigenlijk willen? Je haar vliegt toch niet spontaan in brand wanneer je op een warme dag naar buiten gaat? Natuurlijk gebeurt dat niet, maar dat betekent niet dat de zon geen schade kan aanrichten. De warmte kan je haar namelijk behoorlijk uitdrogen, waardoor dit sneller kapot gaat. Daarnaast kan zonlicht ook erg slecht zijn voor geverfd haar. Vooral wanneer je jouw haar in een donkere kleur geverfd hebt. Dus hoe voorkom je deze schade aan je haar eigenlijk? Dat zal hieronder uitgebreid worden beschreven.

Bedek je haar en blijf koel

Voor vrouwen die normaal gesproken al een hoofddoek dragen is deze tip zeer vanzelfsprekend. Door je haar te bedekken scherm je het niet alleen af van de zon. Je zorgt hierbij ook dat je gehele hoofd koel blijft. Dit is erg voordelig tijdens een hittegolf. Je hoeft hier niet per se een hoofddoek te dragen. Een zogeheten “headwrap” of zelfs een zonnehoed is al genoeg. Wanneer je graag zwemt zijn er nog een aantal andere opties.

Vlechten tegen de hitte

Neem bijvoorbeeld het invlechten van je haar. Dit is niet alleen iets wat je uit een esthetisch perspectief doet. Haar invlechten is van oorsprong een manier om het te beschermen tegen de zon. Wanneer het namelijk bij elkaar gevlochten is, komt de zon er minder makkelijk doorheen. In Algerije deden vrouwen die op het land werkten dit honderden jaren geleden al met simpele stijlen. Je haar invlechten werd echter pas iets on voor de mooiigheid te doen tijdens de renaissance. Wanneer je je haar in één of twee vlechten invlecht, kun je hier ook mee zwemmen

Van nat naar zongedroogd en compleet veilig!

Ben je niet goed in het invlechten van je haar? Geen probleem! Los haar dat nat is, is ook veilig voor de UV straling van de zon. Je kunt dit na het douchen of zwemmen ook prima in de zon laten opdrogen zonder dat dit schadelijk is. Wat echter niet verstandig is, is om het nat te maken en in een staart te doen. Het elastiekje krijg je er na die tijd namelijk niet meer uit zonder ook een paar haren mee te trekken. En dat is natuurlijk geen wenselijke uitkomst. Bij een vlecht is dit een ander verhaal, omdat het elastiekje bij je haarpunten zit. Hierdoor is het makkelijker en dus veiliger uit te trekken.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.