Hoe krijg ook jíj dikker en gezonder haar?

Het is de droom van iedere man en vrouw: Dik en gezond, glanzend haar. Maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd! Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen, behalve je haar  verzorgen met goede producten , niet te vaak wassen en gezond eten.

Want het maakt niet uit hoeveel haarmaskertjes of olieën je aanbrengt op je haar, je hebt de juiste vitamines nodig voor de groei ervan. Deze vitamines voorkomen zelfs huidproblemen. Maar dat weten we allemaal zo ondertussen wel. Er zijn bepaalde voedingssupplementen en vitamines die bevorderlijk zijn voor een gezonde en mooie haardos.

Laat deze vitamientjes maar hun werk doen en je zult zien dat de conditie van je lokken gaat verbeteren!

Haarverlies

Er is een in water oplosbare vitamine, die ons lichaam helpt om vetten, koolhydraten en eiwitten zodanig om te zetten,  dat alle voedingsstoffen die we binnenkrijgen met ons eten, worden opgenomen. Deze vitamine heet biotine. Biotine speelt dus een erg belangrijke rol in de gezondheid van ons haar. Als je onvoldoende biotine in je lichaam hebt zullen je haren er al snel bros en breekbaar en dof uit gaan zien. Zelfs haaruitval kan het gevolg dan zijn. Erg kostbaar is het niet, want bij Holland & Barret koop je al een potje Biotine (1000uq) van 100 tabletten voor bijna € 5,-. Geschikt voor een vegetarisch dieet.

Voller haar

In rauw en plantaardig voedsel vind je MSM (Methylsulfonylmethane). Dit is een haarsupplement dat je lichaam helpt om collageen en keratine te produceren. Die zijn samen belangrijk voor het behoud van gezond haar. De diameter van iedere streng haar zal toenemen en beschadigende toxines zullen verdwijnen. De beste vitamine om dikker haar te krijgen! Een pot MSM (Holland & Barret) capsules van 750 mg, waar 240 stuks inzitten, kost je € 18,00. Ze zijn ook geschikt voor vegetariërs.

Langer haar

Als supplement heet dit middel Silica. Het is samengesteld uit silicium en zuurstof. In ons eten zit silicium in verse bladgroente, groenten en volle granen. Gedurende ons leven wordt silicium afgezet via onze poriën. Door Silica in te nemen, wordt de doorbloeding gestimuleerd en de bloedstroom versterkt. Hierdoor krijgen onze lokken een groeispurt en een zijde-achtige structuur. Uitstekend voor je haar! Onze keuze gaat uit naar Silica-complex van het merk NOW. Er zitten 180 tabletten in de pot, en je betaalt er € 17,00 voor bij Bol.com.

Glanzend haar

Belangrijk voor een mooi glanzende haardos is het supplement Omega-3. Er is een versie die uit de weefsels van vis wordt geproduceerd, maar je kunt ook uit lijnzaad gemaakte omega-3 kopen. Ze bevatten beiden hoge aantallen vetzuren en vitamines die je haar sterker maken. Ook helpt het je hoofdhuid om je haar te voeden met gezonde oliën. Je haar zal meer gaan glanzen en je huid heeft er voordeel van.

Mocht je liever lijnzaadolie slikken, dan zijn de lijnzaadolie capsules van Holland & Barret uitstekend. Er zitten 60 stks in een potje, ze kosten € 14,00.