Hoe maakt gezond eten je gelukkig en je haardos mooi?

Hoe maakt gezond eten je gelukkig en je haardos mooi?

We kennen het allemaal wel; Na een gezonde, lekkere maaltijd zitten we met een tevreden gevoel na te tafelen. Er is dus een directe connectie tussen je stemming en wat je net hebt gegeten! Én er is ook een link tussen jouw voedingspatroon en je uiterlijk! Met name je huid en je haar hebben veel voordeel als je verantwoord eet. Maar welke voeding is dan zo goed voor je haar? Lees gauw verder!

Wat heeft je voedingspatroon te maken met je kapsel?

Door het eten van broccoli voedt je je haar! Misschien wel net zo goed als met een conditioner. Over het waarom lees je verderop in deze blog. Je beïnvloedt bovendien niet alleen je gezondheid positief met gezond eten. Ook je stemming wordt beïnvloed door wat je eet! Maar over je haar gesproken: Het is wetenschappelijk bewezen dat bepaalde voeding je haar glans geeft en het beter laat groeien.

Het ei van Columbus

Eureka! Het is dus echt waar. Eieren zijn om meer dan één reden heel gezond. Allereerst zijn ze goed voor je haar! De oude Grieken en ook de vroegere Chinezen gebruikten al eieren en eierolie om huid en haar te behandelen. Eieren bevatten een stofje genaamd Biotine ( vitamine B8 en B12), die belangrijk zijn als voedingsstoffen voor zowel huid als haar. Het maakt verder geen verschil of je een ei gekookt, gebakken of gepocheerd eet.

Verder geven eieren je een verzadigd gevoel voor langere tijd; Een gekookt eitje in je lunchtrommeltje is dus een heel verantwoord en gezond tussendoortje!

Zalm is goed voor een gezonde hoofdhuid

Zalm bevat veel eiwitten en omega-3 en bovendien zit ‘ie vol met vitamine B12 en ijzer. Er wordt weleens gezegd dat vis ‘brainfood’ is. Dat klopt! Omega-3 voedt letterlijk je brein! Maar het zorgt ook voor gezonde hoofdhuid. Als je een tekort aan Omega-3 hebt, zal je hoofdhuid hier de prijs voor betalen. Een droge hoofdhuid en dan ook nog droog haar. Vegetariers eten daarom lijnzaad als vervanger voor zalm, want lijnzaad bevat ook Omega-3.

Eet twee keer per week vette vis en je zal ook minder kans op hart-en vaatziektes hebben. Nieuwe onderzoeken naar het eten van vette vis hebben bovendien aangetoond dat depressies komen omdat men een tekort aan Omega-3 heeft. Wat je dus simpel kunt voorkomen door 2 maal per week vette vis te eten. Makreel en haring horen daar ook bij.

Bonen en broccoli voor een mooie haardos

Ons lijf maakt zijn eigen natuurlijke conditioner aan. Dit is een olie-achtig stofje (dat Sebum heet) dat door de haarzakjes geproduceerd wordt. Als je broccoli en spinazie eet krijg je ijzer en calcium binnen. Bovendien leveren deze groene juweeltjes vitamines A en C. Je lichaam kan Sebum produceren met behulp van ijzer, calcium en vitamine A en C.

Ook peulvruchten, zoals linzen, bruine bonen en capucijners zijn bijzonder goed voor je haar! Ze leveren eiwitten, ijzer en zink én vitamine B2(riboflavine). Een tekort aan B2 kan ervoor zorgen dat je haar breekt.