Hoe verzorg je geblondeerd haar optimaal?

geblondeerd haar

Prachtig, zo’n hoofd vol blonde lokken!Maar hoe behoud je die mooie kleur en hoe verzorg je dat geblondeerde haar op zijn best? Lees deze blog om er snel achter te komen wat jij kan doen om die kleur te behouden! Niemand wil geeltinten in die blonde lokken én we willen het ook goed kunnen verzorgen en reinigen.

Gebruik een kwalitatief goede shampoo en conditioner

Een goede verzorging vangt aan met een goede shampoo en conditioner. Er zijn producten die speciaal voor geblondeerd haar zijn ontwikkeld, zoals zilvershampoo. In zilvershampoo zitten donkerpaarse en blauwe pigmenten, die de geeltinten in je haar neutraliseren. Zo creëren ze een koelblonde kleur. Natuurlijk reinigen zilvershampoos tegelijkertijd het haar. Zilvershampoos hoeven niet bij iedere wasbeurt gebruikt te worden, eenmaal per week is voldoende. Een supergoede zilvershampoo is Fanola No Yellow Shampoo.

Bij de meeste shampoos zul je ook een bijpassende conditioner kunnen vinden. We raden je aan om ze samen te gebruiken, voor een optimaal resultaat.

Gebruik een haarmasker

Om het uitdrogen van je haardos te voorkomen, is het beter om één keer per week een haarmasker te gebruiken. Je haar zal minder pluizig worden en voller en gladder lijken. Vooral haarmasker die speciaal voor blond haar zijn ontwikkeld, zullen je haar goed verzorgen.

Droogshampoo

Door je geblondeerd haar te vaak te wassen met shampoo, kan het droger worden. En eigenlijk geldt dat niet alleen voor geblondeerd haar, maar voor ieder haartype. Door af en toe een keertje droogshampoo tussen de wasbeurten in te gebruiken, bespaar je je lokken extra uitdroging. Nu kan droogshampoo wel sporen achterlaten op het haar, als het niet ’s avonds uitgewassen wordt. Dus gebruik het zeker niet twee dagen achter elkaar.