Inspiratie voor de kerst

Inspiratie voor de komende feestdagen

De feestdagen komen alweer dichterbij: sinterklaas, kerst en oud en nieuw. Ondanks de pandemie willen we toch wel een gezellige tijd doorbrengen met onze vrienden en familie. Dat kan uiteraard prima! Voorzichtigheid is geboden, maar dat weten we ondertussen nou wel. Dus we gaan het hierna niet meer hebben over Covid, want de regels zijn nu wel duidelijk! Het enige is: houdt afstand en draag binnen een mondkapje.

Decemberdrukte

De maand december is altijd een drukke maand, met alle voorbereidingen voor zowel Sinterklaasavond als voor de kerst dagen daarna. We plannen de pakjes en kadootjes voor alle familieleden en vrienden. Een goede tip is trouwens dat je ruim van te voren  al je inkopen doet. Zo vermijd je drukke koopavonden en hoef je niet in een tijdsbestek van een of twee weken in te kopen. We organiseren natuurlijk gezellige etentjes, zoals gourmetten, fondue of toch een bbq ? Een hele hoop stress en zelfs een beetje chaos! Om toch met beide benen op de grond te blijven staan en je balans in dit alles te vinden, lees je hieronder enkele leuke tips om je rust een beetje terug te vinden.

Probeer je vaste gewoontes en routines vol te houden

Door alle drukte die op je afkomt verlies je al gauw de controle over je dagelijkse routines. Denk hierbij aan even rust nemen tussendoor en je sport routines volhouden. Het is ook heel belangrijk om vooral je gezonde eetpatroon  te blijven volhouden. Doe je dat niet, dan moet je in januari weer helemaal opnieuw opstarten met alles. En dat valt veel mensen best moeilijk.

Eet rustig en bedachtzaam

Haast je vooral niet als het eten op tafel staat. Je hebt een miljoen dingen te regelen, maar neem de tijd om rustig te eten. De voordelen hiervan zijn dat je minder zult eten van al het lekkers op tafel en je lijf zal je dat in dank afnemen! Natuurlijk is de verleiding groot om teveel te eten, want er staat vooral met de feestdagen veel lekker eten op tafel! Trap er niet in!

Zorg dat de gesprekken aan tafel leuk blijven

Vooral als je tijdens kerst met de hele familie aan tafel zit, komen er wel eens gevoelige onderwerpen ter sprake. Vergeet niet, dat er verschillende generaties aan tafel zitten, met elk een eigen mening over bepaalde gespreksonderwerpen. Dus vermijd al die stress en maak goede afspraken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan politiek, geld of gezondheidsproblemen. Zo hou je het gezellig en worden je feestmaaltijd en de tijd die je samen doorbrengt een groot succes!

Regel voor jezelf een massage of een welness dagje voor na de feestdagen

Het vooruitzicht van een ontspannende massage na al die drukte is heerlijk. De feestdagen zijn geweldig, gezellig en iedereen heeft ervan genoten. Maar dan als alles achter de rug is, doet een facial bij een schoonheidsspecialiste of een goede massage wonderen. Even aandacht voor jezelf! Alvast fijne feestdagen!hai

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.