Interieur tips voor de kapsalon

Interieur tips voor de kapsalon

Het openen van een kapsalon en het kiezen van een bijpassend interieur is altijd spannend. In het geval van het openen van een kapsalon zijn twee feiten van belang. Ten eerste de reclame die je maakt voor de salon op bijvoorbeeld internet en de advertenties welke je plaatst in lokale krantjes. Ten tweede is de locatie zeker zo belangrijk. Komen er veel mensen langs gelopen? Zit je in een drukke winkelstraat of open je je salon op een afgelegen industrieterrein? Natuurlijk niet, want wie weet dat daar een salon zit tussen al die groothandels?

Pand gevonden

Eindelijk! Je hebt het pand gevonden dat je graag wilde, de papieren zijn getekend en je hebt alle vergunningen op zak. Hoe ga je nu te werk en waarmee dien je rekening te houden nu je de kapsalon wilt gaan inrichten? De interieur van je salon van het grootste belang is voor de uitstraling van je zaak.

Zorg dat je jezelf goed informeert

Je wilt dat je salon professioneel overkomt op je klanten. Een goed ingerichte salon straalt vakkundigheid en professionaliteit uit! Informeer jezelf over de vele stijlen en mogelijkheden die er te koop zijn? Doe goede ideeën op door te kijken op verschillende internetsites, of lees vakbladen over het inrichten van bedrijven en woningen. Ook op de televisie zijn veel nieuwe ontwikkelingen betreffende inrichting te vinden. Het beste is dan eigenlijk om van de interieurstijlen die jou aanspreken, een moodboard te maken. Heb je dan een duidelijk beeld van jouw wensen? Ga dan pas met je nieuwe inspiratie shoppen en kijken naar de salonmeubels en accessoires die je in gedachten hebt.

Jouw smaak en stijl

Allereerst besluit je welke kleur de hoofdkleur gaat worden in de zaak. Ga je voor een moderne,felle kleur of kies je juist liever donkere tinten? De kappersstoelen zijn ook een belangrijke keuze. Zitten ze comfortabel? Klanten zitten soms best wel lang! Houdt ook rekening met het feit dat er een droogkap geplaatst gaat worden achter de stoel. Is er dan nog voldoende loopruimte?

Wat voor een balie ga je aanschaffen? Een eenvoudig model of juist iets dat opvalt met jouw logo erop? En de spiegels; Welke maat spiegels kies je en hoe ga je ze ophangen? En zorg voor een goed te reinigen vloer.

Een zithoek

Is er nog geen kappersstoel voor de volgende klant vrij? Maak een gezellige lounge-setting met een leestafel. Leg er vakbladen en gezellige magazines op.

Je kappersmaterialen

Welke tools ga je kiezen? De föhns, handspiegels, kammen en borstels. Kapperskrukken. Check sowieso of een duurdere keus ook echt langer meegaat en of het werkelijk van een betere kwaliteit is! Wat wel essentieel is; Apparatuur en tools bestemd voor niet-professioneel gebruik zijn niet geschikt voor de kappersbranche. Ga dan ook niet meteen voor het goedkoopste product!

Met welk merk wil je gaan werken?

Dan is er nog een besluit; Met welk merk haarverzorgingsproducten ga je werken? Kijk wat de leveranciers je te bieden hebben. Je kunt kortingen afdingen en standaards krijgen of displays om de producten te showen. Vaak bieden ze je workshops aan om met nieuwe producten te leren werken.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.