Je haar blonderen? Lees hier de nadelen van blonderen

Je haar blonderen? Lees hier de nadelen van blonderen

Geblondeerd haar brengt wel wat problemen met zich mee. Blonderen is dan ook best een hele ingreep, want het is een behoorlijk ingrijpende behandeling. Je haar kan er door beschadigen en ook je hoofdhuid kan geïrriteerd raken. In deze blog gaan we de problematiek van het blonderen bespreken.

Blonderen is slecht voor je haar.

Hoe prachtig zo’n blonde haardos je ook staat, het is simpelweg nadelig voor de gezondheid van je haar. Kappers raden hun klanten dan ook meestal af, om hun haar meer dan 5 tinten lichter te laten kleuren. Dat komt omdat het chemische proces van eerst ontkleuren en dan een anderre kleur aanbrengen, het pigment uit je haar trekt. Hierna staan de haarschubben gewoon open, en die gaan niet zomaar weer dicht. Ook niet met haarproducten en serums!

Je hoofdhuid kan erg gaan jeuken.

Die jeuk kan soms al tijdens het verven beginnen, want je hoofdhuid wordt geïrriteerd door de chemicaliën van de behandeling. Deze jeuk kan zelfs tot dagen na de behandeling nog aanhouden! Gebruik in ieder geval een voedend masker na de behandeling om je hoofdhuid te kalmeren.

Blonderen betekent vaker je haar knippen

Omdat je haar beschadigd is door het blonderen, moet het ook vaker bijgeknipt worden. Zeker de haarpuntjes beschadigen sneller dan wanneer je haar niet geblondeerd is!

Blond haar en chloor zijn geen beste maatjes!

Door het chloor in zwembaden zou het kunnen dat je haar daarop reageert door groenig uit te slaan. Deze groene tint kan eventueel door de kapper met een kleurtoner wel eruit gehaald worden. Maar je kunt een hoop schade voorkomen door een badmuts te dragen tijdens het zwemmen.

De kosten zijn best pittig, want blond haar is high maintenance

Omdat er een basisbehandeling nodig is (het ontkleuren) en dan ook nog de verf die na het ontkleuren wordt opgezet, hangt er wel een prijskaartje aan. Ook moet je erna regelmatig de uitgroei behandelen, dus vaker naar de kapper. En dan heb je haarverzorgingsproducten nodig om je haar te verzorgen. Al met al kost het dus wel extra.

Ook ben je ’s ochtends langer bezig om je haar te stylen.

Doe het beter niet zelf thuis!

Hairstylisten zijn perfect getraind om je haar correct te kleuren. Ze zijn geschoold en zullen je haar in de kleur krijgen die je wenst. Behalve als je echt heftige eisen hebt, zoals van zwart haar naar witblond gaan. Dan zijn er zoveel behandelingen nodig, dat je haar kan beschadigen. Maar in de meeste gevallen gaat het gewoon goed. Als je denkt dat je zelf thuis je haar kan gaan blonderen, kan het behoorlijk fout lopen! Je zou kunnen eindigen met knaloranje haar, omdat je de kleurpigmenten er niet goed uit kunt krijgen. Wij adviseren om blonderen bij je kapper te doen!

De nadelen van geblondeerd haar op een rijtje:

  • Het is slecht voor je haar en op je hoofdhuid
  • Je haar wordt er droog van, dus gebruik verzorgende haarverzorgingsproducten
  • Goede shampoo’s en conditioners en haarmaskers kosten meer