Waarom je je haar nooit zelf moet knippen!

kort zwart haar knippen

De basisprincipes van haar knippen

Wie tegenwoordig zijn of haar haar af laat knippen doet dit vaak om één van de volgende redenen. Deze kan als eerste de dode punten er af laten halen, zodat het haar gezond blijft. Daarnaast kun je je haar laten afknippen, omdat je kort haar mooi vindt. Anderen laten hun haar eerst groeien en daarna afknippen, zodat zij het kunnen doneren. Waarom je het ook afknipt, er zijn een aantal redenen om dit nooit zelf te doen. Er kan namelijk een heleboel misgaan wanneer je jouw haar zelf afknipt. Deze redenen en wat je als alternatief kunt doen, zullen hieronder verder worden beschreven.

Wat er allemaal fout kan gaan

In de eerste plaats kun je je haar scheef afknippen wanneer je het zelf doet. En een klein verschil is al snel te zien. Ook is het mogelijk je haar te lang te knippen. Het gevolg hiervan is dat je het gaat bijpunten en het vervolgens te kort knipt. Dit kan vooral gebeuren wanneer je zelf een pony of de achterkant van je haar knipt. Geen van deze situaties is echt wenselijk, maar wat kun je anders doen? Eigenlijk heb je in dit geval twee opties.

Ga naar iemand met ervaring

Als eerste is het mogelijk om naar een professionele kapper te gaan. Dit kan zowel een thuiskapper zijn als iemand die in de salon werkt. De enige eis is dat je je haar door iemand laat afknippen die ervaring heeft. Het kan dan geld kosten, maar je weet wel zeker dat je haar goed geknipt wordt. Bovendien kan een kapper je advies geven over de gezondheid van je haar. Een kapper weet namelijk precies wat het nodig heeft om zacht en glanzend te blijven. Is het bijvoorbeeld droog, dan kan deze je een haarmasker meegeven dat het dient te hydrateren. Of heb je snel last van klitten? Daar heeft de kapper een spray voor.

Ook een student kan het veilig knippen

Bovendien kun je je haar ook prima laten knippen door een student. En niet zomaar een student, iemand die een kappersopleiding volgt. Deze mensen zoeken regelmatig modellen om op te oefenen. Iemand die voor kapper studeert, zal je gratis knippen wanneer jij je aanbiedt als model. Je hoeft je in dit geval absoluut geen zorgen dat de student je verkeerd knipt. Veel mensen zijn hier bang voor, maar deze angst is onterecht. Hooguit duurt het afknippen iets langer dan bij een afgestudeerde kapper. Het resultaat blijft echter het zelfde.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.