Je haar opsteken voor een feest? Dat doe je zo!

Je haar opsteken voor een feest? Dat doe je zo!

Met je haar los en een kleine acccesoire zoals een leuke speld of een mooie clip erin, zie je er vaak al prachtig uit. Maar als je nou net dat kleine beetje extra wilt? Stel er is een bijzondere gelegenheid. Dan kan het opsteken van je haar een goede oplossing zijn! En dat kan ook als je haar wat korter is! Je kunt een nonchalante look creëren, of juist een strak, chique kapsel opsteken. Zeker met wat oefenen zul je al snel heel handig allerlei looks kunnen doen!

Heb je kort haar?

Gelukkig is het niet al te moeilijk om je korte haar leuk op te steken. Gebruik enkele eenvoudige trucjes, en kijk maar eens hoe ver je komt! Als je haar dik is kan je beter wat schuifspeldjes gebruiken. Je zet je haar er snel mee vast. Kijk maar eens online hoe je kort haar leuk kan opsteken. Gebruik haarlak, wax en gel als hulpmiddel om alles goed in model vast te zetten. Als je zelf niet zo heel handig bent, vraag dan om hulp bij een vriendin. Wel zo gezellig!

Is je haar halflang?

Voor iedereen met krullend haar; Het is veel gemakkelijjker om krullend haar op te steken dan steil haar! Goed nieuws dus. Daarom de tip voor alle steil haar bezitters: Krul je haar even met een krultang voordat je begint met opsteken. Pas gewassen haar is lastiger om op te steken dan haar dat de vorige dag gewassen is. Maar zorg er wel voor dat je haar niet vet is! Vet haar blijft niet mooi zitten, maar zal gedurende de dag ‘instorten’! Gebruik na het wassen van je vette haar geen crèmespoeling. Doe beter wat volumepoeder in je haardos en leef je uit met touperen.

Lang haar

Waarschijnlijk denk je, dat lang haar gemakkelijk is om op te steken. Maar niets is minder waar! Lang haar opsteken kan heel moeilijk zijn! Je hebt namelijk te maken met veel haar. En het gewicht van lang haar is natuurlijk ook veel meer. Om dat alles in bedwang te houden, is het gebruik van haarclips en pinnen en misschien zelfs elastiekjes nodig. Daarom zou je haar er al snel kunnen uitzien als een vogelnestje op je hoofd. Probeer daarom je lange haar op te steken met een eenvoudig kapsel. Haarlak is hier een goed hulpmiddel om alles in bedwang te houden.

De krultang

Gebruik wel een bescherming in je haar tegen de hitte van de krultang. En zet hem niet op de heetste stand! Je kunt speciale styling producten krijgen, die tegen hitte veroorzakende apparaten beschermen zoals style-tangen, krultangen en föhns.

Volume

Om meer volume te creëren raden we je aan om eens volumepoeder te proberen. Een superproduct! Het maakt je haar stugger en geeft wat extra volume aan je haar.

Haarlak

Die goeie ouwe haarlak die we al zo lang kennen! Het houdt je kapsel de hele dag in model! Maar pas op dat je geen suikerspin look krijgt. Gebruik het met beleid.