De kappersopleiding: studentenervaring

boeken op een stapel

De echte studentenervaring

Tijdens het kijken naar een opleiding is de studentenervaring altijd het meest betrouwbaar. Bij Hair kappersopleiding is dat niet anders. Lees daarom verder wat studenten te zeggen hebben voor een goed beeld van de opleiding: Hoe het is op de opleiding? Ja leuk! Ik heb echt het gevoel dat ik een student ben. Ook al zit ik dan niet op een “echte” mbo opleiding. Natuurlijk, het is wel erkend, maar de opleiding is particulier. Ik snap dus waar de verwarring vandaan komt wanneer ik mensen vertel dat ik een CRKBO opleiding volg. Voor de rest is het helemaal niet zo anders als een mbo opleiding. Ik ga uit als elke andere student en volg college als elke andere student.

De andere echte studentenervaring

College volgen is niet altijd het leukste aan een studie, maar ik zie wel in dat het moet. Naast de praktijklessen krijgen we namelijk nog steeds Nederlands, Engels en rekenen. Dit waren op de middelbare school verplichte vakken, dus is het ergens wel logisch dat we deze nog krijgen. Ik heb wel het gevoel dat ik meer leer dan toen. Tenminste, meer dingen waar ik ook echt iets aan heb.

Wat je leert tijdens praktijklessen

Tijdens praktijklessen leer je echt heel veel. Ik heb ook gekeken bij andere kappersopleidingen, maar hier leer je toch veel meer. Naast rollers zetten, krijgen we ook al les in het knippen van haar. Dit lijkt me straks erg handig met stage. Als ik al kan knippen, kan ik in elk geval meer doen dan de vloer van een kapsalon vegen. Zo haal ik tenminste wat uit mijn stage. Ook leren ze je hoe je haar het beste kunt verven, wat ik zelf het leukste vind. Even lekker smeren en dan uiteindelijk heb je een geweldig nieuw kleurtje als resultaat!

De sfeer in de klas

In de klas kan het soms redelijk druk zijn, vooral tijdens colleges, omdat we dan niets te doen hebben. Behalve luisteren dan. Maar ja, niet iedereen in de klas is daar even goed in. Soms zitten we alleen te klieren en een andere keer kunnen we ons wel rustig houden. Het is in elk geval wel altijd gezellig. Vooral tijdens praktijklessen, waar je ook gewoon mag kletsen terwijl je je werk doet. Zolang je je werk maar af krijgt en goed doet. Al met al is het een echte studentenervaring. En natuurlijk een leuke opleiding waar ik echt leer wat ik wil doen en waar ik mee verder wil.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.