Hair Kappersopleiding Utrecht

Hair Kappersopleiding is een door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) erkende opleiding. Onze opleidingen zijn geregistreerd in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO), dit geeft onze leerlingen de garantie dat zij deelnemen aan een kwalitatief hoogstaande opleiding.

Als leerling van Hair Kappersopleiding heb je recht op studiefinanciering, OV studentenkaart en/of extra kindgebonden budget!

ACTIE! GRATIS KAPPERSTROLLEY!
Schrijf je nu in, vóór 1 mei 2024, voor onze MBO Kappersopleiding en ontvang GRATIS een professionele kapperstrolley t.w.v. € 125,-

(allround) kapper worden

Een frisse start, een nieuwe opleiding in het kappersvak! Veel  jonge mensen zijn er in geïnteresseerd om kapper te worden. Dit is best logisch, want het is een leuk beroep waarin creativiteit en contact met mensen centraal staan. Direct al in het begin van je opleiding begin je echt te werken met klanten in de salon van Hair Kappersopleiding Utrecht. Daarnaast ga je ook trainen op modellen en stage lopen in een erkende kapsalon. Hair Kappersopleiding Utrecht helpt  je bij het vinden van je stageplek, modellen en met het solliciteren naar werk. Bij Hair Kappersopleiding Utrecht ben je in twee jaar tijd Allround Dames- en Herenkapper.

Vrouw kiest haarkleur uit kleurenwaaier

Toelatingseisen

De toelatingseisen bij Hair Kappersopleiding Utrecht zijn voor de BOL of BBL opleiding een minimale leeftijd van 15 jaar. Bovendien is het belangrijk, dat je graag voor jezelf een toekomst als kapper wilt. Motivatie telt daarom ook mee. Je eerste stap is het invullen van het aanmeldingsformulier. Wij nemen daarna contact met je op om een vrijblijvende afspraak te maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek gaan we samen met jou (en je ouders/voogd) kijken welke opleiding het beste bij je past.

Lees meer over de BOL Kappersopleiding  en/of de BBL Kappersopleiding

Goed om te weten

Theorievakken

Hair Kappersopleiding Utrecht is een vakschool met net dat beetje extra. Heb je moeite met theoretische vakken dan zullen wij jou daar extra bij helpen. Want om je diploma te halen moet je ook slagen voor enkele theorie examens. De meeste vakken zijn overigens praktijklessen waar je creatief en leuk bezig bent met het echte kappersvak. 

Stage

Er is vanuit school een intensief toezichttraject over de stageplaatsen. Wij doen dit, om er zorg voor te dragen dat je stage correct en naar wens verloopt. Stage is een verplicht maar ook leuk onderdeel van je opleiding. Op Stage draai je namelijk mee in een erkende kapsalon en maak je kennis met het kappersvak in de praktijk. Je hebt een werkgever en collega’s en dat is best even wennen in het begin. Hair Kappersopleiding helpt je hierbij en zorgt ervoor dat jouw stagetijd een leuke en leerzame ervaring zal zijn.

Dame bij de haarsalon met opgestoken haar

Teambuilding 

Op school werken we met kleine groepjes en heb je vaste docenten. Het is daarom belangrijk dat iedereen op een correcte en vriendelijke manier met elkaar omgaat. Na je opleiding ga je werken in een kapsalon en daar moet je ook professioneel omgaan met je werkgever en je collega’s. Daarom besteden we daar op school extra aandacht aan. We leren respectvol met elkaar om te gaan en als team goed samen te werken.

Meld je aan!