Kauwgom in mijn haar! En nu?

kauwgom

Hoe krijgen we nou toch die kauwgom uit ons haar!

Na de eerste schrik willen we eigenlijk allemaal meteen naar een kapsalon rennen om de kauwgom uit ons haar te laten knippen. Maar geloof het of niet, er bestaan echt wel andere oplossingen!
Het is wel een beetje afhankelijk van wat je bij de hand hebt, maar in de meeste Nederlandse huishoudens staat vast wel een pot pindakaas in de kast. En als het een pindakaas zonder nootjes betreft, dan ben al een heel eind op weg. Wat is de reden, dat pindakaas zo goed werkt? De pinda’s breken de kauwgom af, en het vet in de pindakaas maakt het haar glad.

We raden je aan om eerst even een elastiekje boven in de haarpluk te doen, waar de kauwgom inzit. Wat we ook nodig hebben voor de ‘operatie kauwgom verwijderen’, is een oude tandenborstel. Nadat we het elastiekje boven de kauwgomplek in het haar hebben gedaan, smeren we rustig de pindakaas met de tandenborstel op de kauwgom.

Eerst met onze hand inwrijven

We masseren de haarpluk eerst met de hand, en daarna kammen we de pluk haar voorzichtig uit met een grove kam. Daarna halen we de rest van de kauwgom weg met een papieren handdoekje. De pindakaas en de kam zullen de grovere kauwgomresten verwijderen, maar het papieren handdoekje zal de kleinere beetjes ook helpen verwijderen. Hierna kan het haar gewoon gewassen worden met een shampoo.
Hopelijk is hiermee het probleem opgelost!

Er zijn ook andere mogelijkheden

Andere oplossingen voor het verwijderen van kauwgom uit het haar zijn de volgende:
* Kokosnootolie
* Olijfolie
De behandeling is dan in principe hetzelfde. Eerst aanbrengen met de tandenborstel, dan inwrijven met de vingers. Hierna dan weer de kleinere restjes met een papieren doekje weghalen.

Een ijsklontje.

Dan is er nog een remedie, en dat is de kauwgom bevriezen met een ijsklontje.
Doordat de kauwgom bevriest, wordt het een hard stukje kauwgom. Hierdoor kan het stuk kauwgom als het ware weggebroken worden uit het haar. In elk geval een groot gedeelte van de kauwgom. Als de kauwgom weer wat begint te ontdooien, dienen we het weer even opnieuw te bevriezen. Het is echter wel een wat pijnlijke methode, omdat er hard aan het haar getrokken moet worden. Vandaar dat deze oplossing als laatste genoemd wordt in dit artikel.

Wil je meer weten over haarverzorging? Schrijf je in voor een cursus!

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.