Keratine: de lady van de haarverzorging

Als je benieuwd bent naar de voordelen van keratine en je wilt weten hoe het werkt en hoe lang het blijft zitten? Dan lees je in deze blog de juiste info over het hoe en wat van keratine.

Wat is keratine?

Keratine is een natuurlijke, lichaamseigen proteïne, die superbelangrijk is voor de haarschubben van je haar aan de buitenkant van het haar, maar ook voor de interne structuur van het haar.Het is dus eigenlijk de allerbelangrijkste bouwsteen van je haar. Helaas is het ook zo, dat ons haar deze belangrijke keratine kwijtraakt, als we ons haar veven, blonderen of permanenten. En ook als we hittetools gebruiken, verliezen we een deel van onze natuurlijke keratine.

Haarverzorgingsproducten waar keratine in is verwerkt, hebben dan ook een positieve invloed op ons haar. Ze vervangen eigenlijk de verloren gegane keratine.

Hoe gaat een keratinebehandeling precies in zijn werk?

Waarschijnlijk heeft iedereen wel van keratine gehoord. Het is een supertrend geworden, de afgelopen jaren. Een keratinebehandeling voegt weer alle belangrijke bouwstoffen aan je haar toe. Als je een hoge dosis keratine aan je haar toevoegt, help je je verzwakte haar weer opbloeien. Het haar krijgt een enorme boost! Je haar heeft weer de benodigde keratine, met als resultaat prachtige glanzende, gladde lokken. Het mooie van een keratinebehandeling is dat het ongeveer 5 maanden blijft zitten! Geen bad-hair days meer voor jou!

Nog een mooi voordeel van keratine is, dat je haar er sneller van gaat groeien. Het wordt zacht, pluisvrij en lekker glad. Omdat het zo mooi glad wordt, hoef je ook niet meer elke dag hittetools te gebruiken!

Is keratine geschikt voor elk haartype?

Een volmondig JAAA (jubel,jubel) is hierop het antwoord. Het kan inderdaad op ieder haartype toegepast worden! Krullenbossen, stijl haar, kroezend haar. Het werkt op alle haarsoorten. Keratine richt ook nooit schade aan, want het is een lichaamseigen product. Wat we wel adviseren, is dat je een keratinebehandeling door een professionele kapper laat doen!

Zo weet je zeker dat het correct gebeurt en kan je erop vertrouwen dat je daar de deur uitgaat met prachtige, glanzende lokken.

Hoe zorg ik voor mijn haar ná de keratinebehandeling?

Was je haar de eerste uren na de keratinebehandeling NIET. Gebruik liever sulfaatvrije shampoo. Shampoo’s zonder sulfaten en parabenen zorgen goed voor het haar. Ze hydrateren, reinigen én versterken je haar. Was je haar niet meer dan 2-3 keer per week met shampoo. Doe er één keer week een haarmaskertje in, vaker heeft geen toegevoegde waarde. Wat ook handig is: Als je tussen de wasbeurten met shampoo toch je haar wilt wassen, was het dan met co-washing. Dit is een wasbeurt met alleen conditioner. Werkt heel goed.

Dep je haar na het wassen voorzichtig droog met een zacht t-shirt of een microvezeldoek. Niet droogwrijven! Wat dat maakt pluis!

Gebruik je föhn niet op de hete stand, maar ga liever voor lauw-warm. Het drogen duurt langer, maar het is gezonder! Het is zelfs beter, als je haar aan de lucht droogt.