Kletspraatjes uit vroegere tijden over roodharigen…

Niet echt leerzaam dit artikel, maar wel amusant!  Hoe vaak worden kinderen van jongsaf aan al gepest met een ander uiterlijk dan de rest? Scheldwoorden als dikzak, schele of sproetekop hebben we allemaal wel eens voorbij horen komen. En vaak zijn mensen met rood haar ook de pineut. Wat dacht je van: Vuurtoren, wortelkop of rooie? Op de hele aarde heeft maar twee procent van de bevolking rood haar. Tegenwoordig wordt deze manier van met elkaar omgaan niet meer geaccepteerd.

Er zijn een aantal onware verhalen van vroeger over roodharigen

Je vindt ze gemakkelijk online, maar wij hebben ons erin verdiept. En de mythen die wij tegenkwamen zijn echt te idioot voor woorden! Rood haar is prachtig en iedereen die rood haar heeft, vinden wij erg mooi!

  1. Roodharigen worden grijs : Haha! Wat een flauwekul. Niet waar, natuurlijk. De meeste roodharigen zullen langzaam hun rode kleur verliezen van blond naar wit haar. De rode haarkleur vervaagt met de jaren.
  2. Roodharigen hebben het vuur van de hel gestolen: In de tijd van de Spaanse Inquisitie werden duizenden roodharigen levend verbrand op brandstapels. De spanjaarden waren ervan overtuigd dat roodharigen heksen waren, die het hellevuur hadden gestolen. Stel je eens voor: Levend verbrand worden om niets meer dan je rode haarkleur!
  3. Bijen steken vaker roodharigen dan mensen met een andere haarkleur: Onzin! Een bij valt je aan omdat hij zich bedreigd voelt. Of je hebt een haargel of lotion gebruikt, die een reden is voor de bij om in de aanval te gaan. Heb je sterk geurende producten gebruikt? Houdt dan enige afstand! Rood haar heeft hier niets mee te maken.
  4. Roodharigen hebben veel temperament: De kleur van je haar heeft helemaal niets te maken met het temperament dat je bezit. Jouw temperament is afhankelijk van het karakter dat je hebt. Echte redheads zullen niet zo blij zijn met deze bewering..
  5. Roodharigen brengen ongeluk: Daar zakt je broek toch van af! Stel je voor, dat dat waar zou zijn. Dat zou betekenen dat iedereen in de omgeving van een roodharig persoon alleen maar ellende en problemen zou hebben in zijn leven. De oude Egyptenaren waren er van overtuigd, dat mensen met rood haar ongeluk brachten. Dus werden ze geofferd, zodat de oogsten niet zouden mislukken. Grappig feitje: De oude Romeinen vonden dat lieden met rood haar geluk brachten!
  6. Roodharigen veranderen na hun dood in vampieren: De oude Grieken vonden dat een waarheid als een klok! Waarschijnlijk om hun rode haar en hun witte huid. Toch raar om zo tussen de mensen te leven! Hopelijk geloofden de redheads er zelf niet in!
  7. En dan de raarste: Roodharigen werden verwekt tijdens de menstruatie van de vrouw. Wie denkt dat een vrouw tijdens haar menstruatie zwanger kan worden… dat is zeer uitzonderlijk! Wetenschappelijk zou dat alleen kunnen als de dame in kwestie een zeer korte menstruatie cyclus heeft en het zaad ruim 8 dagen overleeft in haar lichaam. Anders is het technisch niet mogelijk! Broodje aap verhaal, dus!