Kort haar, dé trend in 2022!

Kort haar

Massaal gaan veel vrouwen dit jaar voor een superkort koppie. Is de komende lente daar de reden voor of is het een post-corona reactie? Wat de reden ook mag zijn, de schaar wordt massaal in de kapsel gezet van vele dames en er wordt gekozen voor een ultra-korte coupe. Misschien betekent dit wel dat er een eind is gekomen aan het eeuwenoude schoonheidsideaal ‘lange haren’. Dan blijft er natuurlijk de vraag: Waarom is dat dit jaar dan veranderd en belooft de ‘boy-bob’ hét kapsel van 2022 te worden?

De Boy-Bob anno 2022

Volgens de beauty-trendwatcher van modemagazin Elle, Clare Varga, komt deze trend voort uit het verlangen om weer de controle terug te krijgen over ons eigen leven. Er zijn meerdere studies geweest over de invloed van de corona-epidemie op de beauty-industrie. Volgens haar is de corona-epidemie niet de enige reden voor kortere kapsels, maar wel de meest hoofdzakelijke reden.

De tijden van gedwongen thuiszitten en quarantaineverplichtingen zijn nu voorbij. Maar we kunnen ons nog heel helder herinneren hoe het was om niet naar een kapper te kunnen gaan! We moesten gedwongen afstand nemen van onze beauty-rituelen. Daarom voelen we die drang om nu dan ook extra heftig uit te pakken. Met als gevolg voor onze kapsels: Kort, korter, kortst! En de Boy-Bob is geboren.

Uitbundige mode, stoere haarstijlen

Niet langer gaan we voor safe, maar we kiezen meer gewaagde opties. Ultrakorte koppies, het liefst ook nog in een opvallende kleur. Assymetrische kapsels, Boy-Bobs- in welke vorm dan ook- passen precies bij zo’n mindset. Je mag zelf weten, hoe kort! Kijk maar eens naar stoere meiden zoals Cara Delevingne en Zoë Kravitz, die ons hun rigoureuze pixiecuts lieten zien. Maar ook de klassieke Boblijn is niet uit het modebeeld verdwenen. Als je niet zeker weet, welke coupe mooi bij jouw gezicht past? Lees dan in deze blog enkele goede tips om erachter te komen welk kapsel jou mooi staat.

Empowerment

Oftewel, zelfbeschikking met plezier. Zelf besluiten hoe jij er uit wilt zien, zonder dat iemand ons vertelt hoe lang onze haren moeten zijn. Girlpower, dus. Het is een keerpunt in het leven van veel vrouwen, dat ze nu hun eigen keuzes kunnen maken. Wanneer vrouwen en meisjes door moeilijke tijden heengaan, zoals bijvoorbeeld de afgelopen coronacrisis was, veranderen ze vaak hun kapsel. Het knippen van het haar staat dan eigenlijk symbool voor het loslaten van het verleden, het weghalen wat vrouwen dwarszit, het doorknippen van oude banden als het ware, Een nieuw en fris begin!

Geniet ervan

Wat is er nou fijner dan een nieuw begin. Nieuwe kansen, misschien een nieuwe opleiding of een andere werkgever in een uitdagende job. De mode verandert, andere kleren en accessoires. En zo ook de haarmode. We willen de afgelopen 2 jaar uit onze haren wegknippen! Lekkere, frisse looks en ultra korte kapsels. En toch staat dat korte haar ook supervrouwelijk. Het is wel belangrijk om dit goed te overleggen met je kapper, zodat je tevreden met een trendy look naar huis gaat!